08.08.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

ZAGREB

CRKVENAC TVRDI DA NEĆE BITI DEVALVACIJE I REBALANSA PRORAČUNA


Hrvatska spada među tranzicijske zemlja u kojima je zaduženost i sposobnost vraćanja dugova nisu nikakav problem, što potvrđuju izvješća investicijskih kuća Merill Lynch i Morgan Stanley, a država je likvidna s potencijalom da se i dalje razvija, rekao je ministar financija Mato Crkvenac na konferenciji za novinare u četvrtak. Država svoje obveze – za plaće, mirovine i slično, ispunjava točno u dan, istakao je Crkvenac hvaleći likvidnost države i usput odbacivši mogućnost devalvacije kune.
Crkvenčevo razmetanje likvidnošću države došlo je samo dan nakon što su jedne dnevne novine objavile da je njegovo ministarstvo sav proračunski novac namijenjen subvencijama, oko 49 milijuna kuna, potrošilo već u prvih 6 mjeseci ove godine.
Podsjećamo, u odnosu na kraj prošle godine, ukupni inozemni dug Hrvatske je povećan za 1.16 milijardi dolara i probio je granicu od 12 milijardi dolara, robna razmjena je u isto vrijeme bila u minusu od 20.77 milijardi kuna, a vlada je morala isplatiti 325 milijuna kuna državnih jamstava.

Vezane vijesti

Ekonomska efikasnost gradova: Najbolji Novigrad, Rovinj, Dubrovnik, Zadar

Ekonomska efikasnost gradova: Najbolji Novigrad, Rovinj, Dubrovnik, Zadar

Istraživanje ekonomske efikasnosti gradova u razdoblju od 2004. do 2007. pokazuje da je u skupini gradova do osam tisuća stanovnika najefikasniji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika