06.05.2008. / 13:00

Autor: Mira Ljubić-Lorger

Extra horoskop

Horoskop: 6. svibanj do 12. svibanj 2008

OVAN
Povoljan vam je Merkur. Čini vas snalažljivim, radoznalim, spretnim u komunikacijama, učenju i trgovini. Moguća su putovanja s ugodnim poznanstvima, a bit ćete spremni i za nove poslove. Slagat ćete se s kolegama i prijateljima.
Povoljno su vam aspektirani svakodnevni poslovi, a sada je vrijeme i da popravite odnos s okolinom te da se više družite s prijateljima, kolegama ili vlastitom djecom. Dobra je prilika da sredite svoje papire, ali i da s nekim porazgovarate. Važno je da ne budete sami, možete čuti zanimljive novosti. Loš Jupiter ipak donosi nezadovoljstvo zbog male zarade. I tu je važna pomoć Merkura, u dobrom aspektu povećava strpljenja i olakšava traženje posla. Može ublažiti i moguće obiteljske neprilike.

BIK
Venera je u vašem znaku, povoljni su Jupiter, Saturn i Uran. Dobro ste raspoloženi, sretni s osobom koju volite, a i obiteljska je situacija smirena: mogu početi formalnije veze ili se povećava obitelj. Možete očekivati povećan uspjeh na poslu i značajno povećanje zarade.
Povoljan Jupiter simbolizira bogatstvo, pravne poslove i nekretnine, dobro raspoloženje i odlične veze s prijateljima. Stoga ste zadovoljni, također lijepo izgledate, dobivate poklone i komplimente. Budući da ste vrlo odgovorni i ozbiljni, moguć je velik napredak u karijeri. I s prijateljima se slažete. Povoljna su putovanja u inozemstvo, također studij. Izdržljivi ste, odličnog zdravlja, ali pripremajte pauzu u naporima. Uskoro ćete biti vrlo umorni!

BLIZANCI
S Merkurom u svom znaku spretnije ćete izlaziti na kraj sa svim poslovima, a bit će vam kvalitetnije i slobodno vrijeme. Može biti korisnih poznanstava i putovanja. Lakše ćete obaviti i ozbiljnije poslovne razgovore.
Dobro vam je aspektirano sve što je u vezi s komuniciranjem, pisanjem i trgovinom. Moguća su putovanja. Možete očekivati poboljšanje odnosa s okolinom, bolje razumijevanje s djecom i u obitelji te slaganje s kolegama. Često ćete izlaziti vani. Morate li polagati ispite, sada je i za to dobro vrijeme. Ipak, ograničenja koja vam nameće okolina postaju sve veća, a i obaveze su veće. U razdoblju lošeg Saturna bolje je svemu se tome prilagoditi: čak i uz najsavjesniji rad moguće su nepravde. Češće se odmarajte!

RAK
Povoljna Venera obećava početak sretne ljubavne veze ili popravljanje stare. Bit ćete u odličnom odnosu sa ženama. Poljepšat ćete se. Zarađivat ćete barem nešto više nego u posljednje vrijeme.
Sada ste svima simpatični. Bit će mnogo poziva za druženje, izlaske i izlete. Iako zarada općenito nije adekvatna vašem radu, bit će važnih priznanja, moguć je velik uspjeh u karijeri. Dobar aspekt Venere povećat će i vaš pomalo poljuljan ugled u društvu. Koristilo bi vam i društvo prijatelja, ali od njih nemojte tražiti usluge. Još vas može pogoditi njihova ravnodušnost prema vašim problemima. No, na poslu će vam pomagati starije kolege pa i nadređeni, a kod kuće stariji članovi obitelji. Morate se više oslanjati na vlastitu snagu!

LAV
Zbog dobrog Merkura sretne ste ruke u kupovinama i svakodnevnim poslovima, a dobro će vam doći i to što će vas prijatelji pozivati vani. Moći ćete se opustiti u društvu znanaca.
Poslovni razgovori bit će uspješni, a i neko kraće putovanje također bi moglo biti korisno. Možete prihvatiti honorarni posao ili riješiti neke zaostatke. Požurite ako je riječ o učenju i ispitima, sređivanju dokumenata ili trgovini. Sada ste vrlo nezadovoljni osobom koju volite ili vam je dosadila osamljenost. Bit ćete skloni prekidu. Nemojte žuriti! Radije pokušajte srediti svoje poslove. Budući da emocionalne probleme ionako ne možete riješiti, to vam je najpametnije zaista pokušati barem malo zaraditi. Zdravlje će vam postupno biti sve bolje.

DJEVICA
Imate dobar utjecaj Venere pa možete očekivati povećanje popularnosti, mnogo ugodnih druženja, poklona i usluga, a svom ćete izgledu posvećivati natprosječno mnogo pažnje. Bit ćete uistinu sretno zaljubljeni.
I dalje ćete natprosječno zarađivati. Pomažu vam ugledni prijatelji, a podržavaju vas i nadređeni s kojima ste u jako dobrom odnosu. Međutim, imate nepovoljnog Merkura. Neugodno djeluje na svakodnevne poslove. Budite pažljivi kod potpisivanja bilo čega, osobito ugovora, a nije dobro niti počinjati nove poslove. Pripazite i na važne predmete ili dokumente, mogli biste ih izgubiti. Vrlo pažljivi budite u prometu. Pogotovo sada ne smijete zaista ni u čemu riskirati. Mars vam i ovog tjedna obećava više energije nego inače.

VAGA
Dobar položaj Merkura znači poboljšanje odnosa s okolinom, simpatiju i pomoć okoline, kolega i znanaca. Donosi sreću u kupovinama, trgovini, računanju, pisanju, na ispitima… Znači i veću snalažljivost, jasnoću u planovima i pothvatima.
Bit će više ugodnih društvenih kontakata, možda i korisnih novih poznanstava. Dobro je sve što se odnosi na mlađe članove obitelji. Na poslu ćete biti natprosječno aktivni pa i uspješniji nego u posljednje vrijeme. Možete početi manje, nove poslove. Smirenim razgovorima možete ublažiti obiteljske probleme. Ostao vam je loš Jupiter pa novca još nećete imati dovoljno, ali je i tu situacija bolja nego u posljednje vrijeme. Ipak, nemojte počinjati parnice. Zdravlje će vam se također uskoro popraviti.

ŠKORPION
Pomažu vam Jupiter, Saturn i Uran. To znači veliku zaradu i stjecanje nekretnina, ugled u društvu, obiteljsku harmoniju, povoljne promjene, originalnost u poslu, neobična poznanstva, a u isto vrijeme velik napredak u karijeri.
Radite uporno i sustavno, a također ste vrlo strpljivi. Istim takvim mirom pokušajte podnijeti i privatno nezadovoljstvo. Glavna je opasnost da prekinete inače do sada dobru vezu. Kratko vrijeme nećete biti simpatični suradnicima, ali možete zadržati dobar odnos s nadređenima, također i s roditeljima. Povoljno je sve što ovisi o birokraciji, a korisno je i druženje sa starim prijateljima. Jupiter će vam osigurati važne poslovne sporazume, povoljno ćete riješiti pravne poslove, a može biti i putovanja.

STRIJELAC
Kratko vrijeme možete biti ogovarani, a prijete vam i sukobi s kolegama na poslu. Ima neočekivanih i neplaniranih poslova, može biti i posve nepotrebnih. Pored svega, suradnici s kojima ste donedavno normalno radili, a čak i prijatelji, sada vas nerviraju.
Pretrpani ste, dakle, poslovima od kojih baš i nema neke koristi u karijeri, a traju i nepotrebni sukobi s nadređenima. O svemu razmislite, ali odluke odgodite za vrijeme kad ćete biti razumniji i smireniji. Budite oprezni u prometu, pripazite na vrijedne predmete i dokumente. Nemojte potpisivati nikakve ugovore, niti počinjati nove poslove. Sve što je vezano za pisanje, trgovinu, saobraćaj i komunikacije - odgodite. Sve je ovo samo zaista kratkotrajan poremećaj!

JARAC
Bit ćete šarmantni i sretni u ljubavi. Povoljna Venera vam je konačno popravila raspoloženje, a i izgled. Jupiter i dalje donosi veliku zaradu, dobro utječe na poslove, donosi društvena priznanja. Sređuju se i odnosi u obitelji.
Možete očekivati javna priznanja te poziv u ugledna društva. I privatno i poslovno bit ćete tolerantni i ljubazni, a istodobno savjesni, ozbiljni, odgovorni i uporni. Napredujete u karijeri. Jupiter osigurava uspješne poslove vezane za nekretnine te lako studiranje. Moguće je dobivanje nasljedstva i sretno okončanje neke parnice, isplative su čak i veće investicije. Sada će vam u svemu pomagati prijatelji i osobe koje volite. Možete se okoristiti popularnošću kod kolega i poslovnih partnera.

VODENJAK
Snalažljivi ste, uspješno polažete ispite, učite s lakoćom, često putujete, bez problema uspijevate obaviti mnoštvo svakodnevnih poslova. Merkur vam popravlja raspoloženje, a društvo prijatelja i znanaca otklanja ipak moguću depresiju.
U razdoblju ste, naime, loše Venere kada su uobičajene neprilike u vezi s osobom koju volite, događaju se skandali, niste zadovoljni ni sobom. Sve može potencirati Neptun u vašem znaku, njegov je utjecaj sada naglašen. To je planet mašte, romantičnosti, dobrote i suosjećanja s drugima, ali i nerealnosti. S tim će ipak trebati izaći na kraj! S Neptunom se obično treba čuvati i od prevara. Sada se zaista, i to što prije, valja „spustiti na zemlju“ te u privatnom životu biti razuman i realan!

RIBE
Sretni ste u ljubavi, lijepo izgledate. Odlično zarađujete. Skladni su odnosi u obitelji, ugled u društvu vam raste, ugledni vam prijatelji pomažu. Parnice se rješavaju u vašu korist. Ipak će biti nervoze!
Unatoč svim dobrim okolnostima, naime, mnogo je neprilika: gubite vrijedne stvari i važne papire, ne uspijevate položiti ispite, loša nam je koncentracija, imate problema u prometu, izražavate se konfuzno, dajete brzopleta obećanja, slabo organizirate svakodnevne poslove… Loš Merkur smanjuje sabranost, slabi koncentraciju, povećava zbunjenost i nervozu. Otežava razgovore i kontakte sa suradnicima, prijateljima i rođacima. Nikome se nemojte povjeravati. Ipak pokušajte nastaviti s radom, bilo bi dobro što više zaraditi!

Vezane vijesti

Bujna mašta proroka i za 2012.

Bujna mašta proroka i za 2012.

Ali kod proročanstva je recept jednostavan: što nerazumljivije to bolje, jer se tada može kriviti loše tumačenje. Još u Antici se rijetko poduzimao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika