19.05.2008. / 23:20

Autor: Mira Ljubić-Lorger

Extra horoskop

Horoskop: 20. do 26. svibanj

OVAN
S dobrim utjecajem Merkura još imate nešto bolju situaciju. Lakše vam je na poslu, urednije ćete obavljati poslove, slagat ćete se sa suradnicima, može biti više novih, korisnih manjih poslova.
Pokušajte završiti poslove vezane za pisanje, ispite ili trgovinu. Obavite važne razgovore. U boljim ćete odnosima biti i s rodbinom, a može biti i manjih putovanja ili barem više izlazaka. Ipak, nastavite štedjeti, niste riješili vrlo ozbiljne financijske probleme. Jupiter zna donijeti i nesuglasice u obitelji. Zbog toga vam je zaista dobrodošla prijateljska podrška, ali računajte samo sa najboljim prijateljima. Može biti i problema sa zakonom, sudovima i profesorima. Izdržite do kraja godine, tada ćete mnogo toga popraviti!

BIK
Venera je u vašem znaku pa ste zadovoljni, lijepo izgledate, vrlo ste privlačni, svi vas obasipaju pažnjom, moguće je da se ozbiljno zaljubite - kombinacija dobrih utjecaja Venere i Jupitra znači i početak sretnih formalnih veza. Svima ste simpatičniji nego inače.
Pomažu vam ugledni prijatelji i roditelji, mnogo zarađujete. Uporni ste, naporno radite. Iako vam je društveni život uzbudljiv, ipak ste i u poslu ozbiljni i odgovorni. Možete uspješno obaviti poslove vezane za nekretnine, investicije, sudove i banke. Prema tome, iako vam je loš Mars pa vam zdravlje nije dobro, a nemate ni energije, svakako iskoristite sadašnju odličnu situaciju za sređivanje obitelji, poboljšanje i emocionalne veze i financijske situacije.

BLIZANCI
Merkur će dugo biti u vašem znaku. Dobro djeluje na poslove, obavljate ih lako i brzo. Značajan je i za društvene kontakte, kvalitetnije je slobodno vrijeme. Poboljšava i vaše raspoloženje. Povoljna su putovanja i druženja s prijateljima.
Obavite važne poslovne razgovore. Merkur općenito smanjuje nervozu, olakšava objektivan uvid u probleme, pomaže kod boljeg snalaženja u svim okolnostima. Olakšava suradnju s kolegama na poslu. Sada vam je povoljan i Mars, a znači dobru tjelesnu kondiciju. Redovito popravlja depresivno raspoloženje koje izaziva loš Saturn. Saturn, naime, znači teške životne okolnosti te stvara niz ozbiljnih problema s nadređenima, starijima, državnom birokracijom i slično. Merkur će sve to smanjiti.

RAK

Možete očekivati značajno poboljšanje emocionalne veze. Bit ćete zadovoljni sobom i svojim izgledom, odnosom s prijateljicama, a Venera vam može pomoći i da zaradite nešto malo više nego u posljednje vrijeme. Uglavnom ćete biti odlično raspoloženi.
Nastavit će se uspon u karijeri pa će i to pomoći da se lakše nosite s depresivnim nedostatkom novca, nedovoljnom pomoći prijatelja i obiteljskim teškoćama. Srećom, povoljno postavljen Saturn donosi strpljivost koja tako dobro dođe u težim okolnostima. Uzdržite se od većih kupovina, nemojte počinjati poslove s nekretninama, izbjegavajte sudove i pravnike… Uran vam je povoljan, a teži promjenama, ali još čuvajte postojeći posao. Veće promjene planirajte tek za slijedeću godinu.

LAV
Ove godine duže vrijeme možete računati s dobrim Merkurom. Stoga će vam od poslova odlično uspijevati sve što je vezano za pisanje, trgovinu, komuniciranje i putovanja. Može vam također biti ponuđena promjena zaposlenja ili dodatni, honoraran posao.
Poslovi koje sada počnu mogu biti jako dobri, ali i inače se u svemu bolje snalazite, malo je teškoća koje vas mogu obeshrabriti. Sada je, međutim, također važno popraviti odnos s osobom koju volite: loša je Venera pa traju neugodnosti u privatnom životu. Ono što vam je važno valja sačuvati taktičnošću i strpljivim razgovorima. Istina, nije lako, može biti svađa, nerazumijevanja, uvrijeđenosti, pa i ljubomore. No, nemojte donositi važnije odluke: uskoro sve to prestaje.

DJEVICA
Odlična vam je Venera pa ste i dalje sretno zaljubljeni, lijepo izgledate, u društvu ste naglašeno popularni, a unatoč nevoljama s koncentracijom, također i dobro raspoloženi. Pravi je trenutak da nekome izjavite ljubav, odlučite se za neki važan sastanak i slično.
Natprosječno zarađujete, ugled vam je u usponu, a pomažu vam i utjecajni prijatelji. Svima ste simpatični pa će vam okolina pomoći i da izdržite nevolje sa svakodnevnim obavezama. Nastavljaju se nevolje u dnevnim poslovima te s mlađim suradnicima. Mogli biste izgubiti dokumente ili vrijedne predmete te kupovati nepotrebne stvari. Posebno oprezni budite u prometu. Nije riječ o velikom poremećaju, ali je bolje paziti. Razgovori vam nisu povoljno aspektirani.

VAGA
Sada vam je zdravlje odlično. Mars vas čini hrabrijim, marljivijim, aktivnijim. Svakako obavite sve važne poslove, ali si osigurajte i dovoljno slobodnog vremena da biste se posvetili obitelji - tu je mnogo neprilika, a sada ih možete značajno ublažiti.
Dobar aspekt Merkura popravlja raspoloženje, možete računati s nešto većom pomoći kolega i rodbine, a i poslovi su uspješniji. Povoljni su novi poslovi te oni vezani za komuniciranje, putovanja, trgovinu, pisanje, bilo koji ručni rad. I svi svakodnevni poslovi su uspješni, a to je u situaciji izazvanoj lošim Jupitrom (velikim nevoljama sa zaradom, prijateljima, sudovima i bankama), poprilično značajno. Novca neće biti dovoljno do prosinca, no, tada će sve krenuti nabolje.

ŠKORPION
Dobro zarađujete, u odličnom ste odnosu sa starijim kolegama i utjecajnim prijateljima, podržavaju vas nadređeni, lako rješavate poslove s birokracijom. Pravo je vrijeme za velike promjene u poslu, također i za rješavanje nekih krupnijih pravnih i sudskih poslova.
Unatoč vrlo jakoj zaštiti koju imate od Jupitra i Saturna, ipak vas je oneraspoložila loša Venera. Pokvarila je emocionalnu vezu te stvorila nepotrebne troškove. Valjalo bi se u i u privatnom životu ponašati ozbiljno i odgovorno, osim ako neku vezu zaista ne želite prekinuti. Sada možda u vezi s tim niste objektivni! Loš je i Mars pa se čuvajte ozljeda, moguće su i upale. Povremeno možete biti poprilično nestrpljivi, pa čak i agresivni. To vam nije potrebno!

STRIJELAC
Mars je sada u odličnom odnosu prema vašem znaku pa će vam se značajno popraviti zdravlje. Mars donosi mnogo dodatne energije, ponekad i strpljenja. Koje vam je zaista jako potrebno! Svi će se poslovi i dalje nepotrebno komplicirati. Bit ćete smireniji nego do sada, ali ipak još uvijek nervozni.
Budite oprezni u prometu, odgodite putovanja. Nastavit će se komplikacije s kolegama, s najvećim oprezom sklapajte eventualne nove ugovore. Povećane nevolje sada čini loš Saturn: tu su problemi u vezi sa starijim osobama i šefovima ili birokracijom. Prema njima budite krajnje obazrivi, a sve obaveze, osobito poslovne, ispunjavajte s najvećom ozbiljnošću. Čuvajte se i ekscentričnih ljudi, a promjene osobito sada potpuno izbjegavajte.

JARAC
Lijepo izgledate, veseli ste i sretno zaljubljeni. Rijetko sretno razdoblje osiguravaju vam Jupiter, planet uspjeha, ugleda, dobrog raspoloženja, sreće u poslovima i obitelji, zatim Venera, planet sreće u ljubavi i, konačno, Saturn, planet uspjeha u karijeri.
U ovakvim razdobljima često počinju formalne veze ili dolazi do povećanja obitelji. Sklapate značajna prijateljstva. Dolazi do daljnjeg povećanja zarade, a možete dobiti i veće poklone. Možete okončati važne pravne poslove te one vezane za nekretnine i veće investicije (bit će uspješne). Sve što vam je važno, napravite upravo sada: ova vam godina može presudno odrediti budućnost! Učvrstite odnos s osobom koju volite i članovima obitelji, osigurajte karijeru i zaradu.

VODENJAK
Povoljan vam je Merkur, loši su Venera i Mars. Koliko god bili nezadovoljni svojim privatnim životom, ipak možete poboljšati odnos s okolinom, makar onom na poslu. Korisno je i to što imate realniji uvid u svoje probleme te im prilazite na nov, primjeren način.
Možete početi nove poslove. Povoljna su putovanja. Slagat ćete se s mlađim osobama. Bit će susreta sa novim i zanimljivim ljudima. No, još ovaj tjedan možete biti nezadovoljni svojim privatnim problemima (već sljedećeg tjedna to prestaje), a i troškovi će vam biti veći nego inače. Može doći do manjeg pada društvenog ugleda. I tu će pomoći Merkur. Izlascima i prijateljskim razgovorima obranit ćete se od depresije! Čuvajte se ozljeda, udaraca i tuđe agresije!

RIBE
Dobar Jupiter omogućava veliku zaradu i visok ugled, stvara uvjete za važne prijateljske veze i sređivanje obiteljskih odnosa. I Venera je povoljna pa ste zadovoljni osobom koju volite. Lijepo izgledate, može biti i većih darova. Sve što je važno ide svojim dobrim tokom.
Ipak, traje poremećaj vezan za manje poslove i svakodnevno funkcioniranje te odnos s radnom okolinom. Teško učite, ne možete položiti ispite. Možete biti rastreseni i nervozni. Razgovore sasvim izbjegavajte, uzdržite se od važnih odluka: procjene su vam pogrešne. Budite oprezni u prometu. Nikoga ne ogovarajte, čuvajte se neodmjerenih izjava - osobito pred šefovima, izbjegavajte putovanja i izlaske pa će sve ostati uglavnom dobro. Kontrolirajte zdravlje!

Vezane vijesti

Bujna mašta proroka i za 2012.

Bujna mašta proroka i za 2012.

Ali kod proročanstva je recept jednostavan: što nerazumljivije to bolje, jer se tada može kriviti loše tumačenje. Još u Antici se rijetko poduzimao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika