Objavljeno u Nacionalu br. 654, 2008-05-26

Autor: Branka Prica

Karijera i novac

Mario Scherr dovodi Costa Coffee u Hrvatsku

Nekadašnji Agrokorov menadžer preuzeo je tvrtku Vlamanda, koja je od srpske Delte kupila franšizu za poznati lanac coffee shopova u trajanju od 15 godina

Mario Scherr, direktor Vlamande, najavio je otvaranje tridesetak Costa Coffee kafeterija u iduće tri godineMario Scherr, direktor Vlamande, najavio je otvaranje tridesetak Costa Coffee kafeterija u iduće tri godine Costa Coffee, jedan od vodećih svjetskih lanaca coffee shopova, uskoro će kafeterije otvoriti u Hrvatskoj. Mario Scherr, nekadašnji visokopozicionirani menadžer u Agrokoru, nedavno je postao direktor splitske tvrtke Vlamanda te najavio otvaranje tridesetak kafeterija Costa Coffee u iduće tri godine. Prva će se otvoriti u Splitu sredinom rujna, a dvije ujesen u Zagrebu. Tvrtka Vlamanda je od srpske kompanije Delta holding, u vlasništvu najbogatijeg srpskog biznismena Miroslava Miškovića, otkupila franšizu Costa Coffeeja za Hrvatsku u trajanju od 15 godina. Osim kvalitetne kave s talijanskim imageom u ponudi branda posluživat će se i razni sendviči, peciva i kolači, a svi napici i popratni zalogaji moći će se naručiti i za konzumaciju izvan lokala. “Očekuje se da će navika “coffee to go”, kava u ruci i ispijanje na putu do posla, brzo zaživjeti u našoj zemlji, kao što je nezaobilazna u Velikoj Britaniji. Costa Coffee odlikuju visoki standardi koji su identični u svakoj kafeteriji diljem svijeta, a važna je i razina usluge pa svi baristi koji rade u kafeterijama moraju proći posebnu akademiju pripremanja kave”, rekao je Mario Scherr.

Ulaskom u Hrvatsku tržište Costa Coffeja povećat će se na 22 zemlje. S više od tisuću kafeterija diljem svijeta, Costa Coffee je maloprodajni brand s najbržim rastom u Velikoj Britaniji. U posljednjih nekoliko godina u prosjeku svaka četiri dana otvara se jedna nova kafeterija.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika