Objavljeno u Nacionalu br. 654, 2008-05-26

Autor: Sandra Županić

top stipendija za top studente

100 finalista čeka testiranje

Nakon što pristignu sve prijave 100 najboljih studenata bit će pozvano na testiranje

Nila Miličić Vukosavić, moderatorica s Hrvatskog radija, Miše Galjuf, zamjenikNila Miličić Vukosavić, moderatorica s Hrvatskog radija, Miše Galjuf, zamjenikRok za prijavu za sedmu po redu Top stipendiju za Top studente istekao je 23. svibnja. Točan broj prijavljenih studenata bit će poznat sljedeći tjedan, kada stignu i posljednje prijave poslane poštom. Nacional ove godine uvodi i jednu novost - svih stotinu finalista proći će stručno testiranje koje će se sastojati od dva dijela, selekcijskog intervjua i psihološkog testa. Testiranje finalista po hrvatskim gradovima vršit će zaposlenici tvrtke Alter Modus, koja ima bogato iskustvo u tom poslu budući da se bavi selekcijom menadžerskih kadrova, takozvanim headhuntingom, sa područjua cijele bivše Jugoslavije. Testiranje će biti organizirano od 16. do 18. lipnja.

Akcija Top stipendija u proteklih je sedam tjedana predstavljena u hrvatskim sveučilišnim gradovima, a 4. lipnja zasjedat će Stipendijsko vijeće koje će među svim prijavljenim studentima odabrati sto finalista. Članovi Stipendijskog vijeća su prof.dr.sc. Ljiljana Pinter sa Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Drago Žagar sa Sveučilišta u Osijeku, prof.dr.sc. Ana Proroković sa Sveučilišta u Zadru, prof.dr.sc. Đeni Dekleva Radaković sa Sveučilišta u Puli, prof.dr.sc. Roko Andričević sa Sveučilišta u Splitu, prof.dr.sc. Aleksandra Pejčić sa Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah sa Sveučilišta u Dubrovniku, prof.dr.sc. Antun Pintarić sa vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružićka te predstavnik Vijeća veleučilišta i visokih škola. Prethodnih godina najviše je prijava bilo sa Sveučilišta u Zagrebu pa će se dva dana prije zasjedanja Stipendijskog vijeća okupiti posebno stručno povjerenstvo za izbor studenata s ovog sveučilišta kako bi što kvalitetnije pregledali pristigle molbe.

Predstavnici tvrtki partnera čine Stipendijsku komisiju koji 19. lipnja moraju između sto finalista odabrati 32 nova dobitnika Top stipendije. Imena dobitnika ove najveće stipendije u Hrvatskoj čuvaju se u tajnosti sve do svečanosti proglašenja koja će se održati 8. srpnja u zagrebačkom hotelu Westin.

Posljednje ovogodišnje predstavljanje Top stipendije održano je 20. svibnja na Sveučilištu u Dubrovniku. Na dubrovačkom predstavljanju županica Dubrovačko- neretvanske županije Mira Buconić istaknula je: “Smatram da se izvrsnost ne može sakriti, ona čuči u svima nama i samo je treba probuditi. Drago mi je što jedno od najmlađih hrvatskih sveučilišta, ovo dubrovačko, ravnopravno sudjeluje u izboru Top stipendista. Budite sigurni, putem znanja uvijek se ide do zvijezda.”


Prorektorica dubrovačkog sveučilišta Vesna Vrtiprah o svom je iskustvu u radu Vijeća kazala: “Među mladim ljudima čije sam životopise tijekom godina pročitala bilo je jako puno sposobnih ljudi koji nisu samo postigli rezultate tijekom obrazovanja, u smislu visokog prosjeka ocjena, nego su se iskazali i na mnogim drugim područjima. Top stipendija se temelji na investiciji u znanje i promovira znanje. Zato vjerujem da će pomoći u sagledavanju važnosti znanja prilikom zapošljavanja mladih ljudi. Top stipendistima koje poznajem ova je stipendija pomogla pri zapošljavanju, a vjerujem da će i drugima pomoći kako bi se zaposlili zahvaljujući svome znanju i izvrsnosti.”

Top studentica Vida Čadež rekla je da će Top stipendiju iskoristiti za unapređenje svoga znanja, ali i kako u budućnosti ta znanja želi iskoristiti radeći u Hrvatskoj. Dubrovački Top stipendist Robert Kralj rekao je: “Oženjen sam i imam troje djece. Ova mi je stipendija pomogla da riješim svoje probleme vezane uz financije i omogućila da slobodno vrijeme iskoristim za učenje."

Vezane vijesti

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručuio je u Predsjedničkim dvorima dobitnicima Top stipendije za top studente prve rate za akademsku godinu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika