01.06.2008. / 01:09

Autor: Jelena Badovinac

12. Hrvatski radijski festival u Opatiji

Prošlog vikenda, osim sredovječnih njemačkih turista, hoteli u Opatiji bili su prepuni i hrvatskih estradnjaka te novinara. Dvanaesti put zaredom održan je Hrvatski radijski festival koji je u četvrtak navečer započeo već tradicionalnim rođendanom direktora festivala Jurja Hrvačića. Iako mu je pravi rođendan tek u rujnu, Hrvačić od 1997. godine slavlje upriličuje na festivalima. Prijatelji su se potrudili pokloniti mu neobične sitnice poput lutki na navijanje, kompasa i pamučnih gaćica na kojima je pisalo Nina Morić, a koja je, uz Vanju Rupenu, bila jedna od voditeljica posljednje večeri HRF-a. Dodajmo i to da je po manekenku Ninu Morić Hrvačić išao privatnim avionom u Milano zbog čega su ga novinari na tiskovnoj konferenciji rešetali pitanjima o tome zašto onda nije išao i po njezinu kolegicu Vanju Rupenu. Nina Morić u Opatiji se pojavila uoči same završne večeri i to u pratnji četvorice tjelohranitelja u crnim odijelima i sunčanim naočalama, što je na kratkoj i nenadanoj tiskovnoj konferenciji izazvalo pitanje hoda li ona i po Milanu okružena njima. Nina se opravdala da ne, već samo kad odlazi izvan grada. Na pitanje gdje joj je bivši suprug Fabrizio Corona rekla je da trenutno čuva njihova sina Carlosa i da će zbog toga ostati u Opatiji samo jednu noć. Za razliku od njezine kolegice Vanje koja je također već godinama u Italiji, Nina poprilično loše govori hrvatski pa je u nekoliko navrata zastajala u odgovorima ne bi li se sjetila pravih riječi. Tijekom presice nije skidala sunčane naočale, a novinarka RTL-a morala je tražiti dopuštenje kako bi joj se približila i postavila nekoliko pitanja. O povratku u Hrvatsku rekla je kako trenutno odlično zarađuje u Italiji što je dovoljan razlog da ostane tamo i dalje.
Prva večer festivala prošla je u znaku triju događaja: koncerata Luke Nižetića, Danijele Martinović te Nede Ukraden koja je neumorno pozirala fotografima u green roomu, u kojem se tijekom večeri pojavila i Iva Šulentić, djevojka Luke Nižetića, no nije htjela fotografirati se s njime. Ona je sjedila za jednim stolom, a on za drugim, ne bi li tako zavarali prisutne. Sljedeći dan festivala Nižetiću je direktorica marketinga dm-a Marinka Akrap uručila i priznanje za 14.000 prodanih primjeraka DVD-a "Zapleši sa mnom“, a prihod od prodaje donirat će se za osnivanje Visoke škole za ples.
Prvu večer vodili su supružnici Mirna Maras i Mario Valentić, a nagradu Grand Prix u kategoriji zabavne glazbe dobila je grupa Baruni za pjesmu "Svanut će jutro puno ljubavi“, dok je Miroslav Škoro s pjesmom "Srce jako je“ bio najbolji prema glasovima radijskih slušatelja. Glazbeni urednici su pak Danijeli Martinović dali nagradu za pjesmu "Ko će tebe mi zaminit“. Nakon svečanog proglašenja publiku je raspalila Severina koja se pojavila u svećeničkoj halji s dvije krunice oko vrata, a na sceni se razodjenula u kratke bijele hlačice i majicu na kojoj je bio lik Gospe. Publika je skočila na noge kad je Seve zapjevala pjesmu s novog albuma "Gas, gas“, a kako bi mogla što bolje plesati, u jednom je trenutku skinula i cipele.
Drugu večer vodile su atraktivne manekenke Vanja Rupena i Nina Morić te radijski voditelj Dalibor Petko. I dok su se Vanja Rupena i Dalibor Petko jako dobro snašli u toj ulozi, Nina Morić ponovno nije briljirala. Nagradu Grand Prix u kategoriji pop-rock osvojio je duet Nine Badrić i Ljiljane Petrović Buttler "Kralj života mog", Antonija Šola s pjesmom "Nebu pod oblak" kući odlazi s čak dvije nagrade - onom radijskih slušatelja i čitatelja dnevnih novina 24 sata, dok je Luka Nižetić za "Zapleši sa mnom" dobio nagradu glazbenih urednika. Grand Prix 12. HRF-a osvojila je Nina Badrić.

Fotogalerija

  • Pobjednica 12. HRF-a Nina Badrić
  • Antonija Šola osvojila je nagradu 24 sata i slušatelja radijskih postaja u pop-rock kategorijii
  • Ivana Banfić i Nina Badrić
  • Luka Nižetić osvojio je nagradu glazbenih urednika radijskih postaja u pop-rock kategoriji
  • Vlatka Pokos nije osvojila ništa
  • Dok je Vanja Rupena osvojila simpatije TV publike svojim odličnim snalaženjem u ulozi voditeljice
  • Što je pak Nina Morić radila u Opatiji teško je objasniti
  • Osim što je direktoru HRF-a Juraju Hrvačiću za rođendan poklonila gaćice sa svojim imenom,  a na slici pozira uz Hrvačića i urednika Zabavnog programa Nove TV Sinišu Svilanaa

Vezane vijesti

Voda koncesionarima

Voda koncesionarima

Prvi regionalni festival vode, kojeg je inicirala najveća regionalna izdavačka kuća Europa press holding, a organizirao Jutarnji list započeo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika