Objavljeno u Nacionalu br. 655, 2008-06-02

Autor: Marko Biočina

Multimedija

Tisak otvorio prva tri multimedijska dućana Tisakmedia

POČELA BORBA ZA KNJIŽARSKO TRŽIŠTE Dražen Kocijan, predsjednik uprave Tiska, najavio je kako otvaranjem desetak takvih dućana do kraja godine ta tvrtka želi osvojiti značajan dio tržištaPOČELA BORBA ZA KNJIŽARSKO TRŽIŠTE Dražen Kocijan, predsjednik uprave Tiska, najavio je kako otvaranjem desetak takvih dućana do kraja godine ta tvrtka želi osvojiti značajan dio tržištaTisak je prošlog tjedna otvorio prva tri multimedijska dućana Tisakmedia, u Zagrebu, Splitu i Puli. Riječ je o velikom ulasku te tvrtke na tržište multimedijskih knjižara, kojim su dosad dominirali Profil i Algoritam. Upravo je Algoritam u startu trebao biti Tiskov partner u tom projektu, ali na kraju su u Agrokoru, koji je većinski vlasnik Tiska, odlučili u posao krenuti bez partnera.

Na otvaranju dućana u Zagrebu, Dražen Kocijan, predsjednik uprave Tiska, najavio je kako će do kraja godine biti otvoreno desetak takvih dućana, vrijednih tridesetak milijuna kuna: “Otvorenje prvog multimedijskog centra Tisakmedia u Zagrebu samo je prvi korak u stvaranju mreže novog prodajnog formata. Ambicije su nam da u svakom većem gradu u Hrvatskoj otvorimo barem jedan multimedijski centar Tisakmedia i tako kupcima omogućimo dostupnost naše ponude, a svojim partnerima osiguramo nacionalnu pokrivenost tim formatom, što će im dati potpuno nove mogućnosti u pogledu nacionalnih promocija novih naslova i novih izdanja.”

Smatra se kako bi najveća prednost Tiska pred konkurentskim lancima mogla biti činjenica da ta tvrtka uskoro planira sklopiti ugovor o kupnji crnogorskog lanca Štampa, koji posjeduje više od 200 prodajnih mjesta. Tako će Tisakmedia svojim klijentima moći ponuditi i usluge regionalne distribucije, što zasad ne nudi nitko od njihovih konkurenata.

Vezane vijesti

Srbija nije doživjela katarzu

Srbija nije doživjela katarzu

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić ocijenio je kako nova hrvatska vlada prema Bosni i Hercegovini vodi politiku kontinuiteta oslonjenu na onu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika