12.08.2002. / 00:00

Autor: Robert Bajruši

CRNA KRONIKA

JASON PRIESTLEY TEŠKO POVRIJEĐEN NA AUTO TRKAMA

Jasonu je život još uvijek u opasnosti, a ako preživi, mogao bi ostati invalid

JASON PRIESTLEY TEŠKO POVRIJEĐEN NA AUTO TRKAMA

Glumac Jason Priestley, devedesetih godina velika zvijezda televizijske serije “Beverly Hills 90210”, teško je povrijeđen prilikom posljednjih proba za automobilsku trku u klasi Infiniti Pro na autodromu Kentucky Speedway u gradu Sparti u američkoj saveznoj državi Kentucky. Automobil, u kojem se pripremao za trku, ogromnom brzinom skrenuo je s piste i zabio se u betonski zid. Udarac je bio vrlo jak, pa je automobil potpuno uništen, a Priestley je teško povrijeđen. Helikopterom je prebačen u bolnicu u gradu Lexingtonu, gdje su mu liječnici uspjeli spasiti život, ali je on još uvijek u kritičnom, ali stabilnom stanju.
Ima mnogobrojne povrede na glavi, na rukama, slomljene su mu obje noge, a ima i slomljena rebra, no, najteža je ona na kičmi. Tek će se nakon daljnjih pretraga vidjeti, da li će
Priestley – ako preživi, što se liječnici ipak nadaju – ostati invalid. Dobar je znak što Priestley reagira na podražaje i ruku i nogu, što često nije slučaj kod ovakvih povreda kičme.
Priestley u automobilskim trkama sudjeluje još od 1991. godine, dosta je iskusan vozač, a postigao je i neke uspjehe u lakšim kategorijama. Imao je na trkama i nekoliko lakših nesreća, i to ne samo na automobilskim trkama, nego jednu i u jednoj trci motornih čamaca. Prošle godine Priestley, koji ima mnogo problema s alkoholom i drogama, izazvao je pod utjecajem alkohola prometnu nesreću u kojoj je jedan njegov prijatelj teže ozlijeđen, dok je on ostao nepovrijeđen. Budući da je nesreću skrivio pod utjecajem alkohola bio je osuđen na obavezno liječenje u jednoj klinici za ovisnike.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika