Objavljeno u Nacionalu br. 656, 2008-06-09

Autor: Sanija Hasanić

Galerija

Lijepim fotografijama za ljepšu prirodu

Snimka Mirne Peteh Kazije proglašena je najboljomSnimka Mirne Peteh Kazije proglašena je najboljom U Tehničkom muzeju u Zagrebu postavljena je do 19. lipnja izložba fotografija pristiglih na fotografski natječaj Eko šok koji je poslijednjih godinu dana bio raspisan u časopisu Auto blic. Fotografije prikazuju odbačena stara vozila u prirodi, a najboljom je proglašena snimka Mirne Peteh Kazije napravljena u okolici zagrebačkog naselja Dubrava.

Pobjednica će kao nagradu na dvotjedno korištenje dobiti vozilo Renault Scenic Conquest. Romeo Ibrišević, fotoreporter i idejni začetnik ekološke akcije Očistimo Hrvatsku od autoolupina, koja uz pomoć CIOSA, Auto blica i Renault Nissan Hrvatske traje već pet godina i tijekom koje je u raznim dijelovima Hrvatske iz prirode do sada uklonjeno 11 tisuća odbačenih vozila, rekao je: "Čitatelji su nam poslali čak 700 fotografija olupina na koje su naišli u prirodi. Bilo je teško, no uspjeli smo od tolikih silnih fotografija izabrati četrdesetak najboljih koje su izložene ovdje u Tehničkom muzeju. Jako sam zadovoljan odazivom čitatelja jer smo i na ovaj način uspjeli u ljudima pobuditi svijest o brizi za okoliš, tako da Eko šok natječaj u Auto blicu planiramo nastaviti i dalje".

Uz četrdesetak najboljih fotografija s Eko šok natječaja posjetitelji u Tehničkom muzeju mogu pogledati i tridesetak fotografija Romea Ibriševića.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika