Objavljeno u Nacionalu br. 656, 2008-06-09

Autor: Ante Mihić

Trend

Nova Honda Accord - automobil predodređen za velike stvari

Prije nekoliko dana u Dubrovniku je održana hrvatska prezentacija nove Honde Accord. Poučeni dobrim iskustvima od prije i od novog modela očekivali smo mnogo, a dobili smo i više od toga. Nova Honda Accord osim novog izgleda ima i novi motor, još bolja vozna svojstva, a dojma smo da je cjelokupna slika i sve što pruža ovaj automobil podignuto na višu razinu, koju će konkurencija vrlo teško dostići. Mnogo je novosti i inovativnih rješenja na novom Accordu, pa iako će se pojedine opcije moći naći samo u najopremljenijim modelima, svi oni koji se odluče za vrhunsku opremu sigurno neće požaliti. Tako se vozačima omogućuje da kao dio opreme izaberu nekoliko novih sustava kao što su Collision Mitigation Brake System, sustav za ublažavanje sudara u trenucima kada je on neizbježan, ili Lane Keeping Assist System, sustav za održavanje pravca, koji koristi kameru za detekciju odstupanja automobila od crte na kolniku.

Prilikom prezentacije imali smo mogućnost isprobati 2.0 benzinski agregat sa 156 KS i uvjeriti se da je Honda zadržala dobre karakteristike i kad je riječ o motorima. Vrlo je teško prognozirati može li novi Accord dostići popularnost i prodajne rezultate svoga prethodnika, ali kao i stari model i ovaj novi sigurno će vrlo brzo pronaći put do kupaca. Čak i cijena nije previsoka, pa početni iznos koji ćete morati platiti za Hondu Accord iznosi 190.000 kuna, što je poprilično visok iznos, a opet dovoljno prihvatljiv da ga izdvojite kako biste uživali u čarima vrhunskog automobila.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Vino "de Gotho Aureus Chardonnay 2008" proizvođača Kutjevo d.d. osvojilo je zlatnu medalju na nedavno održanom 17. po redu svjetskom natjecanju vina… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika