28.10.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

SAD-IRAK

SVE MANJE AMERIKANACA PODRŽAVA NAČIN VOĐENJA RATA U IRAKU


Preko 50 posto Amerikanaca ne odobrava način na koji njihova zemlja vodi rat u Iraku, dok se broj onih koji to odobravaju sve više smanjuje, pokazalo je istraživanje CNN-a, USA Today-a i Gallupa. Prema rezultatima ispitivanja čak 57 posto Amerikanaca traži povratak svojih snaga, od čega povratak svih snaga zahtijeva 18 posto, a djelomični povratak 39 posto, što je porast u odnosu na travanj. U travnju je ista anketa pokazala da je 80 posto Amerikanaca odobravalo način na koji njihova zemlja vodila rat u Iraku u odnosu na 18 posto onih koji nisu odobravali.
Amerikanci su također zabrinuti povlačenjem humanitarnih organizacija iz Iraka nakon napada na urede Crvenog križa u Bagdadu. Ujedinjeni narodi također su nedavno povukli većinu svog osoblja nakon smrtonosnog napada na urede organizacije u kolovozu ove godine. “Ako oni budu istjerani, tada će teroristi pobijediti”, rekao je američki državni tajnik Colin Powell. “Nadamo se da će nevladine organizacije i ICRC te UN poduzeti ozbiljnu procjenu svoje sigurnosne situacije te da će ustanoviti da trebaju ostati. Oni su ovdje potrebni”, rekao je Powell.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika