10.06.2008. / 12:41

Autor: Petra Horvat

Prijevara teška 25 600 kuna

Karlovčanka na sudu zbog 'skidanja uroka'

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na lažna obećanja osoba koje tvrde kako posjeduju magične moći i sposobnost skidanja uroka

Karlovačka Policijska uprava najavila je tužbu protiv karlovčanke Vesne R. koja se bavi proricanjem budućnosti i skidanjem uroka. Slučaj je prijavila 61-godišnja Karlovčanka koja trvrdi kako je Vesni R. 25. svibnja privremeno "dobrovoljno dala zlatni i srebrni nakit u crnoj kutiji" iz kojeg ona navodno čita budućnost i skida uroke.Vlasnici je kutiju s nakitom vratila 1. lipnja, no nedostajala su četiri komada zlatnog nakita i jedna srebrna ogrlica, čija je ukupna vrijednost procijenjena na 25 000 kuna. Navodna je proročica u kutiji ostavila smo dio srebrnog nakita i bižuteriju.

Glasnogovornica karlovačkog Općinskog suda Nives Joha izjavila je kako je Općinski sud u Karlovcu zaprimio optužni prijedlog kojeg je protiv Vesne R. podnijelo Općinsko državno odvjetništvo. "Optužni prijedlog odnosi se na "pružanje usluga skidanja uroka 54-godišnjakinji Z.Ć- iz Bogdanovca, koju je Vesna R. oštetila za 25 600 kuna.", rekla je Joha, te dodala kako je zakazivanje prve sudske raspraveu tijeku.

Tužiteljica iz Bogdanovca u istrazi je rekla kako se Vesni R. za skidanje uroka obratila još u sijećnju, na temelju oglasa objavljenog u jednom časopisu. Vesni R. je po dogovoru donijela veću količinu nakita koji joj je Vesna R. trebala vratiti u roku tri dana, no, nakit nije vraćen i slučaj je policiji prijavila kao prijevaru. Glasnogovornica karlovačke policije Tanja Petrić kaže kako je Vesna R. od prije poznata policiji, te da se skidanjem uroka bavi duže vrijeme.

Vezane vijesti

Medijska kampanja

Medijska kampanja

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je sa središnjeg skupa za VII. izbornu jedinicu održanog sinoć u Karlovcu birače da daju svoj glas HDZ-u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika