10.06.2008. / 12:42

Autor: Tanja Molvarec

Predsjednik NHS-a Krešimir Sever:

"Treba stvoriti uvjete za zapošljavanje domaće radne snage a ne samo uvoziti radnike"

Sindikati, navodi Sever, nisu za "zatvaranje Hrvatske" ali su protiv politike manjeg otpora pri kojoj gospodarski subjekti radnike uvoze ako im treba, bez stvaranja uvjeta za zapošljavanje domaće radne snage

Umjesto da se uveze milijun stranih radnika trebalo bi stvoriti uvjete za stvaranje novih kvalitetnih radnih mjesta za domaće nezaposlene ljude, piše između ostalog u pismu predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimira Severa upućeno Nadanu Vidoševiću, predsjedniku Hrvatske gospodarske komore.

Sever je Vidoševićeve navode na nedavnoj konferenciji o useljeničkoj politici prema kojima Hrvatskoj treba milijun radno aktivnih useljenika, ocijenio kao "nerealnim". Vidošević je kazao da bi se to moralo provesti kako bi se vratio omjer zaposlenih i umirovljenika kakav je bio prije 20 godina. Sever je istaknuo da je nerealan i broj nezaposlenih krajem 80-ih godina prošlog stoljeća.

Sindikati, navodi Sever, nisu za "zatvaranje Hrvatske" ali su protiv politike manjeg otpora pri kojoj su gospodarski subjekti sami sebi svrha pa ako im treba radnika jednostavno ih uvoze, bez stvaranja uvjeta za zapošljavanje domaće radne snage. Sever u pismu navodi potrebu za za zapošljavanjem mladih visokoobrazovanih građana kako oni ne bi napuštali Hrvatsku u potrazi za kvalitetnijim i bolje plaćenim radnim mjestima.


Vezane vijesti

Ukidanje neograničenih prava iz kolektivnih ugovora

Ukidanje neograničenih prava iz kolektivnih ugovora

Vlada će na današnjoj sjednici usvajanjem Zakona o reprezentativnosti ukinuti spornu odredbu iz Zakona o radu koja propisuje kako se prava iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika