14.06.2008. / 08:59

Autor: Ružica Đukić

NCL MEDIA GRUPA

Akcija za pomoć psima u Benkovačkom azilu

U azilu se trenutno nalazi šezdesetak pasa, lutalica ili napušenih životinja s tog i šireg Zadarskog područja

NCL Media Grupa je zajedno sa svojim prijateljima, ljubiteljima životinja, organizirala pomoć za pse u Benkovačkom azilu.

Nakon što su u televizijskoj reportaži saznali za teško stanje životinja u tom prihvatilištu za napuštene pse, u samo nekoliko dana djelatnici NCL-a točnije, njezinih različitih redakcija koji su akciju i pokrenuli, sakupili su oko 500 kilograma hrane te antiparazitike.

Manje i slabije vrste pasa ne mogu se izboriti za hranu a često su, u toj stalnoj borbi za preživljavanje, i maltretirana od strane većih pasaManje i slabije vrste pasa ne mogu se izboriti za hranu a često su, u toj stalnoj borbi za preživljavanje, i maltretirana od strane većih pasaU društvu gradonačelnika Benkovca Mirka Erstića obišli azil kako bi na licu mjesta vidjeli što je sve potrebno za daljnju pomoć, te uz veterinarskog tehničara Matu Jurčevića iz Veterinarske ordinacije Filipović u Splitu, psima aplicirali sredstva protiv krpelja i ostalih nametnika, nahranili ih i pružili im malo pažnje.

NCL Media Grupa je zajedno sa svojim prijateljima, ljubiteljima životinja, organizirala pomoć za pse u Benkovačkom aziluNCL Media Grupa je zajedno sa svojim prijateljima, ljubiteljima životinja, organizirala pomoć za pse u Benkovačkom aziluU azilu se trenutno nalazi šezdesetak pasa, lutalica ili napušenih životinja s tog i šireg Zadarskog područja. Iako je većina pasa dobro uhranjena veliki je problem što mali i veliki psi obitavaju zajedno u boksevima od svega desetak kvadrata te se manje i slabije vrste ne mogu izboriti za hranu a često su, u toj stalnoj borbi za preživljavanje, i maltretirana od strane većih pasa.

Akciju, koja je tek početak NCL-ove brige za pse u Benkovcu pomoglo je poduzeće Mars d.o.o, zastupnici za Pedigre i druge vrste hrane za životinje, Eukanuba, caffe bar Fortuna koji je među svojim gostima prikupio pomoć od 1000 kuna, veterinarske ordinacije Marković i Šapa iz Zagreba te Filipović iz Splita.

Svi koji se žele uključiti u akciju ili udomiti psa mogu se javiti na 01/5555-000 kontakt osobe: Ružica Đukić i Nina Tomljanović 01/5555-053.

Fotogalerija

  • U azilu se trenutno nalazi šezdesetak pasa, lutalica ili napušenih životinja s tog i šireg Zadarskog područja
  • Manje i slabije vrste pasa ne mogu se izboriti za hranu a često su, u toj stalnoj borbi za preživljavanje, i maltretirana od strane većih pasa
  • Iako je većina pasa dobro uhranjena veliki je problem što mali i veliki psi obitavaju zajedno
  • U azilu ima i štenaca starih svega nekoliko tjedana
  • NCL Media Grupa je zajedno sa svojim prijateljima, ljubiteljima životinja, organizirala pomoć za pse u Benkovačkom azilu
  • Gradonačelnik Benkovca Mirko Erstić s djelatnicima NCL grupe, veterinarom Matom Jurčevićem i zaposlenikom azila Dinkom Ožakovićem

Vezane vijesti

Dan narcisa: Karcinom dojke i dalje u porastu

Dan narcisa: Karcinom dojke i dalje u porastu

U Hrvatskoj je 2008. bilo 2500 žena koje su oboljele od karcinoma dojke, 2009. od njega je umrlo oko 900 žena, a bolest je i dalje u porastu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika