11.06.2008. / 09:11

Autor: Tanja Molvarec

Istraživanje agencije Vectura

HDZ-ov adut Jasen Mesić dobio samo jedan posto podrške

Milan Bandić i dalje zadržava popularnost što potvrđuje i činjenica da bi za njega glasalo 22 posto Zagrepčana

Prema istraživanju agencije Vectura za Radio 101, Milana Bandića bi za gradonačelnika htjelo 22 posto Zagrepčana dok njegovi konkurenti ne bi prešli ni izborni prag.

Predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac dobila je samo četiri glasa podrške a čak 67 posto ispitanika ne zna koga bi podržalo.

Iako se o Jasenu Mesiću puno pričalo kao o najjačem kandidatu HDZ-a, dobio je samo jedan posto glasova podrške. Mesić je slabo poznati 36-godišnji Državni tajnik u Ministarstvu kulture.

Ima diplomu iz povijesti i arheologije a od 2005. postaje pomoćnik ministra Biškupića. Kada je u ožujku ove godine počelo promicanje Jasena Mesića kao čovjeka kojeg će HDZ suprotstaviti gradonačelniku Milanu Bandiću na slijedećim lokalnim izborima, najviše protivljenja toj ideji dolazilo je upravo iz HDZ-ovog zagrebačkog ogranka. Mesiću se zamjeralo neiskustvo i činjenica da se ui stranku učlanio tek nekoliko mjeseci prije.

Ako u HDZ-u na lokalnim izborima namjeravaju ozbiljno ugroziti dugogodišnju SDP-ovu vlast u Zagrebu, očito je da će morati ozbiljno poraditi na promociji svog gradonačelničkog kandidata,

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika