11.06.2008. / 11:51

Autor: Tanja Molvarec

Anketa portala Slobodne Dalmacije

Hrvatima su najdraži turisti Nijemci i Srbi

Prošle je godine po statistikama bilo oko 65 tisuća turista iz Srbije pa čudi da je čak 20 posto čitatelja glasalo za njih

Čak 20 posto čitatelja je glasalo za Srbe kao najdraže turiste na Jadranu, rezultat je ankete koju je proveo portal Slobodne Dalmacije. Taj podatak čudi jer je prošle godine po državnim statistikama bilo tek oko 65 tisuća srpskih turista.

Planovi dolazaka Srba na odmor u Hrvatsku u ovoj godini nisu bitno veći, pa je teško vjerovati da će oni uskoro činiti više od sadašnjih jedva 5 posto ukupnog broja gostiju u Hrvatskoj, piše Slobodna Dalmacija.

Nijemci su pak dobili najveći broj glasova - čak 33 posto je glasalo za njih kao najdraže turiste. Iz Njemačke godišnje dolazi 1.63 milijuna turista. Čehe je kao najdraže goste odabralo 18 posto, a na ljetovanje ih dolazi oko 800 tisuća svake godine. Iako ih dolazi dolazi 1.2 milijuna godišnje Talijani su dobili samo 10 posto svih glasova a 8 posto su dobili Slovenci (milijun dolazaka).


Vezane vijesti

Hrvatska između Dunava i Jadrana

Hrvatska između Dunava i Jadrana

Konferencija naslovljena "Unaprjeđivanje poslovne suradnje u okviru Strategije Europske unije za dunavsku regiju" je podsjetila na prilike koje se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika