11.06.2008. / 12:14

Autor: Petra Horvat

Opatija

Konferencija socijalnih psihologa

Program će se odvijati u 11 dvorana, obuhvaća 553 izlaganja, a konferencija završava s radom 14. lipnja

Na danas otvorenoj 15. konferenciji Europskog udruženja za eksperimentalnu socijalnu psihologiju (EAESP) u Opatiji sudjelovat će oko 1000 psihologa iz 35 zemalja. Program konferencije, koja je okupila vodeće znanstvenike iz područja socijalne psihologije, obuhvaća širok spektar tema, od temeljnih procesa spoznaje socijalne okoline, stavova, emocija i motivacije, preko odnosa među pojedincima i grupnih odnosa do odnosa među pripadnicima različitih grupa.

U okviru programa održat će se i plenarno predavanje pod nazivom "Tajfel lecture", simpozije, tematska izlaganja, diskusije i poster-prezentacije. U uvodnom su dijelu dodijeljene nagrade članovima udruge EAESP u četiri kategorije, a nagradu za životno djelo "Henry Tajfel" dobio je britanski znanstvenik Tony Manstead koji je održao i predavanje o socijalnoj dimenziji emocija. Program obuhvaća 553 izlaganja, okupljena u 67 simpozija i 66 tematskih sekcija, a završava 14. lipnja.

Vezane vijesti

Zbog Opatije žrtvuju ulazak u EU

Zbog Opatije žrtvuju ulazak u EU

Dok se u Bruxellesu prezentira novi akcijski plan za ispunjenje obveza prema Europskoj uniji, vladajuća koalcija niže odluke koje ne samo da nisu u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika