11.06.2008. / 14:33

Autor: Petra Horvat

Puč u Varaždinskoj županiji

Radimir Čačić: HDZ, HSLS i HSS smjenjuju uspješne i nepodobne

Čačić je povodom, prema njegovim riječima, puča u Varaždinskoj županiji priopćio kako smatra da su prljavi posao odradili Ivan Čehok (HSLS) i Zvonimir Sabati (HSS), koje je nazvao 'gorim slugama lošeg gospodara'

Predsjednik HNS-a i Varaždinski župan Radimir Čačić u današnjem je propćenju izjavio kako je 'jučerašnji puč u Varaždinskoj županiji' razultat šestomjesečne intenzivne aktivnosti HDZ-a, HSLS-a i HSS-a, koja je dovela do smjene predsjednika Županijske skupštine Varaždinske županije Vladimira Stolnika (HNS), te do pokretanja postupka za smjenjivanjem županijske vlasti. Čačić napominje kako je do svega toga došlo uz osobni angažman Ive Sanadera, Josipa Friščića te dvojca Ivan Čehok i Đurđa Adlešić.

"Varaždinska se županija pretvorila u županiju s najvećim rastom zapošljavanja, najvećim rastom izvoza, najvećim izvoznim suficitom", smatra Čačić te dodaje kako su građani zadovoljni smjerom kojim ih je vodio.

"Varaždinska je županija osmislila i dokazala niz modela kao javno-privatno partnerstvo, 'cash-pooling', besplatni prijevoz srednjoškolaca i financiranje svih studenata", stoji u priopćenju uz zaključak kako je uspješna županijska vlast u kontrastu s državnom vlasti koja je nesposobna i korumpirana.

Prema Čačiću, taj kontrast postaje neizdrživ pred lokalne izbore jer je podrška koju HNS uživa u Varaždinskoj županiji veća od podrške svim drugim strankama zajedno. Rješenje za taj problem pronađeno je u okupljanju izbornih gubitnika HDZ-a i HSS-a, uz pomoć HSLS-a čiji su vijećnici izabrani na Čačićevoj listi. Radimir Čačić također navodi kako je, prema izjavi Josipa Obada, većina vijećnika pridobivena mitom, odnosno nuđenim novcem.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika