11.06.2008. / 18:34

Autor: Hrvoje Šimičević

Demant Ravnateljstva policije

Benko: Inspektor nije suspendiran zbog Thompsona

Benko je kazao kako je suspendirani inspektor više puta stegovno kažnjavan, te je, kako navodno tvrde u Ravnateljstvu, svoje nezadovoljstvo radom u policiji htio iskazati podnošenjem prijave protiv Thompsona

Policijski inspektor I. policijske postaje u Zagrebu Josip Gašparac nije suspendiran sa svoje pozicije jer je napisao prijavu protiv Marka Perkovića Thompsona zbog raspirivanja mržnje na nedavno održanom koncertu na glavnome zagrebačkom trgu.

Kazao je to danas na konferenciji za novinare Ravnatelj policije Marijan Benko, ističući kako je Gašparac sankcioniran zbog više povreda službene dužnosti.

Dodao je kako je suspendirani inspektor više puta stegovno kažnjavan, te je, kako navodno tvrde u Ravnateljstvu, svoje nezadovoljstvo radom u policiji htio iskazati podnošenjem prijave protiv Thompsona.

Zašto je Gašparac suspendiran tek sad, a ne kad su se incidenti događali, Benko je obrazložio kako se prije radilo ipak o lakšim povredama etičkog kodeksa. Prvenstveno je riječ o konstantnom kašnjenju na posao te neobavljanju redovitih dužnosti, vulgarnom ponašanju, prijetnjama kolegama preko SMS-a i slični prijestupima, kazao je Benko. Dodao je kako policija i dalje intenzivno radi na prikupljanju dokaza protiv onih koji su na koncertu Marka Perkovića Thompsona nosili ustaško znakovlje.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika