12.06.2008. / 08:33

Autor: Ivica Medo

Uoči sraza s Nijemcima

Rakitić vjerojatno umjesto Petrića

Prema svemu sudeći iz prvih jedanaest odabranih za sraz s Nijemcima ispada Mladen Petrić, a mijenja ga Rakitić. "Igrat ćemo nesto zatvorenije nego u susretu s Austrijom. U napadu samo s jednom isturenom špicom i jednom povučenom", otkrio je Šimić

Iako hrvatski izbornik Slaven Bilić jos nije otkrio postavu koja će se sutra suprotstaviti Nijemcima, nakon sinoćnjeg treninga u Klagenfurtu čini se da su neka otvorena pitanja dobila odgovor.

U miks zoni klagenfurtskog stadiona pojavilo se samo sedam-osam hrvatskih reprezentativaca, a među njima i Dario Simić koji je otkrio formaciju koju Bilić sprema za susret s Njemačkom.

"Igrat ćemo nesto zatvorenije nego u susretu s Austrijom. U napadu samo s jednom isturenom špicom i jednom povučenom", rekao je Šimić dodavši kako Hrvatska ima dobrih šansi izvući povoljan rezultat, ali samo ako bude igrala na razini utakmica koje je pružala u kvalifikacijama.

Šimic nije želio otkriti imena igrača koji će se istrčati na teren u sutrašnjem dvoboju, ali prema onom što smo doznali, uigravana je formacija s Kranjčarom kao povučenom špicom i Rakitićem na lijevom boku, što znači da bi sastav mogao izgledati ovako: Pletikosa - Ćorluka, R. Kovač, Šimunić, Pranjić - Srna, N. Kovač, Modrić, Rakitić - Kranjčar - Olić.

Ako je ova hipoteza točna, iz momčadi koja je igrala protiv Austrije ispada Mladen Petrić. Napadač Borussije Dortmund izjavio je kako ne zna koga ce Bilić izabrati u udarnu postavu, ali da je spreman prihvatiti bilo koju ulogu, pa i onu gdje bi morao igrati znatno povučenije nego do sada.

Na pitanja je li se zbog nečega uvrijedio kad poslije utakmice s Austrijom nije htio razgovarati s hrvatskom novinarima, Petrić je odgovorio: "Nisam objavio silenzio. Mislim da se može razumjeti da nakon onakve utakmice nemam volje za razgovor. Jer, ja znam kako sam odigrao. Jednostavno nisam bio zadovoljan pruženom igrom." Petrić je dodao kako se posebno veseli utakmici s Njemačkom, jednako kao i onoj na Wembleyju s Englezima: "To su protivnici koji dižu motivaciju do maksimuma. Nema veceg izazova nego na ovakvim natjecanjima igrati protiv Njemačke."

Kakva su vasa iskustva s njemačkim stoperima? "Vrlo dobra. Mertesacker i Friedrich igraju za Werder i Herthu, a protiv te dvije momčadi ove sezone sam zabio dva gola. No, oni za reprezentaciju gotovo uvijek igraju bolje nego za klub. Ja vidim slabiju točku u Metzelderu koji nije sto posto spreman, jer je dugo vremena bio ozlijeđen." Kratku izjavu dao je i Josip Šimunić koji se još jednom osvrnuo na komentare njemačkih i nekih hrvatskih medija kako je hrvatska obrana vrlo spora i slabiji dio Bilićeve momčadi:

"Za mene su to gluposti. Igra se jedanaest protiv jedanaest igrača, a ne dva na dva. Tko je spor, a tko brz, vidjet će se sutra."

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika