12.06.2008. / 12:27

Autor: Nina Tomljanović

Ministarstvo znanosti

Za najnovije znanstveno postignuće Đikić će dobiti 100.000 kuna

Đikiću je ponovljenu čestitku uputio državni tajnik za znanost Dražen Vikić-Topić koji je u pismu naveo kako su hrvatska akademska zajednica i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa ponosni na nedavne uspjehe njega i njegovih suradnika

Uglednog znanstvenika Ivana Đikića će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa nagraditi sa 100.000 kuna za najnovije postignuće objavljeno prije nekoliko tjedana u časopisu "Nature", priopćeno je danas iz Ministarstva znanosti.

Đikiću je ponovljenu čestitku uputio državni tajnik za znanost Dražen Vikić-Topić koji je u pismu naveo kako su hrvatska akademska zajednica i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa ponosni na nedavne uspjehe njega i njegovih suradnika.

Riječ je o otkriću koje su objavili profesor a Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Frankfurtu Ivan Đikić i hrvatska znanstvenica Koraljka Husnjak u uglednom svjetskom znanstvenom časopisu "Nature". Ovo nedavno otkriće moglo bi biti ključno u borbi protiv tumora i neurodegenerativnih bolesti, poput Parkinsonove ili Alzheimerove bolesti.

Vezane vijesti

Ministarstva platila 400 milijuna za najam, a tisuću lokacija nema namjenu

Ministarstva platila 400 milijuna za najam, a tisuću lokacija nema namjenu

Prema podacima s kraja 2011. godine, samo ministarstava uprave, unutarnjih poslova, turizma, obrane te gospodarstva, rada i poduzetništva nisu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika