12.06.2008. / 13:48

Autor: Tanja Molvarec

Nakon odgoda određeno

Ročište kapetanu Krsti Laptalu 16. srpnja

Kapetan Laptalo, prvi časnik Metelev i vođa palube Garcia, optuženi su za navodno krijumčarenje 51 kilograma kokaina, pronađena u kutijama koje su iskrcane s njihova broda. Uhićeni su 13. srpnja i od tada su u zatvoru

Ročište pomorskom kapetanu Kristi Laptalu održat će se 16. srpnja na sudu u Patrasu, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija koje je informaciju o tome dobilo od veleposlanstva RH u Grčkoj. Suđenje dubrovačkom pomorskom kapetanu Krsti Laptalu trebalo je početi u srijedu u grčkom gradu Patrasu ali je ponovno odgođeno jer službenici nisu htjeli ući u zgradu suda iako im je rečeno da nema opasnosti nakon potresa.

Osim Laptalu sudi se i prvom časniku i vođi palube teretnog broda "Coral Sea" Konstantinu Metelevu i Narcisu Garciji. Suđenje kapetnalu Laptalu bilo je prvotno zakazano za 4. lipnja no odgođeno je jer nije stiglo na red zbog brojnih drugih rasprava toga dana.

Kapetan Laptalo, prvi časnik Metelev i vođa palube Garcia, optuženi su za navodno krijumčarenje 51 kilograma kokaina, pronađena u kutijama koje su iskrcane s njihova broda. Uhićeni su 13. srpnja i od tada su u zatvoru. U siječnju je odbijen Laptalov zahtjev da se brani sa slobode.

"Coral Sea" inače plovi pod belgijskom zastavom i prevozi južno voće na redovitoj plovidbi od Južne Amerike do Sredozemlja

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika