12.06.2008. / 15:28

Autor: Petra Horvat

Osijek

Vesna Bjelousov nova sutkinja Županijskog suda

Državno sudbeno vijeće je Vesnu Bjelousov izabralo između 13 kandidata

Danas je Vesna Bjelousov imenovana novom sutkinjom Županijskog suda u Osijeku. Novoimenovana je sutkinja osvojila šest od mogućih osam glasova nazočnih članova Državnog sudbenog vijeća (DSV) i imenovana je tek u trećem krugu glasanja. Sudačko vijeće osječkog suda kod izbora je, osim imenovanoj Vesni Bjelousov, dalo prednost Mirku Radojčiću.

Dvije su se kandidatkinje pozvale na pripadnost srpskoj nacionalnoj manjini jer, prema zakonu, pripadnici nacionalnih manjina imaju prednost kod imenovanja ukoliko su izjednačeni s ostalim kandidatima. Jedna je od spomenutih kandidatkinja to učinila tek na sjednici DSV-a, što je bilo prekasno jer se moralo učiniti kod same prijave na natječaj.

Na idućoj će se sjednici DSV-a razgovarat sa kandidatima za županijske sudove u Sisku i Zadru. Stegovni postupak protiv sutkinje Općinskog suda u Pregradi Sonje Leskovar-Hostić, za koju se traži ukor zbog neurednog obnašanja dužnosti, vodit će tročlano vijeće koje je odredio DSV. Sucu Općinskog suda u Gvozdu Zvonimiru Josipoviću, protiv kojeg se vodi kazneni postupak zbog sumnje u primanje mita, produljena je suspenzija.

Vezane vijesti

Sud u ponedjeljak razmatra optužnicu protiv Svilana

Sud u ponedjeljak razmatra optužnicu protiv Svilana

Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak će odlučivati o osnovanosti optužnice protiv direktora programa Nove TV Siniše Svilana kojega se tereti za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika