12.06.2008. / 18:20

Autor: Katarina Zorić

Reakcije na izjave Vesne Pusić

"Od ove izjave gluplja je jedino ona da je Hrvatska bila agresor na BiH"

Tvrdnje Vesne Pusić odbacio je i ministar Rončević, istaknuvši da je kao ministar, morao znati za disciplinski postupak koji policija vodi protiv svog inspektora Josipa Gašparca

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević odbacili su danas tvrdnje HNS-ove zastupnice Vesne Pusić da Vlada tolerira i potiče isticanje ustaških simbola i šovinističke ispade.

"Od te izjave gluplja je jedino ona da je Hrvatska bila agresor na BiH", komentirala je Jadranka Kosor. Izjave Vesne Pusić nazvala je "traženjem prostora u političkom životu", a naglasila je da je Vlada nebrojeno puta nedvosmisleno i bez zadrške osudila bilo kakvo koketiranje s ustaštvom.

Tvrdnje Vesne Pusić odbacio je i ministar Rončević, istaknuvši da je kao ministar, morao znati za disciplinski postupak koji policija vodi protiv svog inspektora Josipa Gašparca, koji je podnio kaznenu prijavu protiv pjevača Marka
Perkovića -Thompsona zbog ustaških simbola i šovinističkih povika na njegovu nedavnom koncertu na središnjem zagrebačkom trgu.

"Disciplinsko sudovanje u MUP-u je neovisno sudovanje", poručio je Rončević, ponovivši kako je, po izvješću Ravnateljstva policije, riječ o službeniku koji je više puta disciplinski kažnjavan.

Kaznena prijava koju je Gašparac podnio protiv Thompsona, kaže Rončević, dostavljena je na stručnu analizu sektoru kriminalističke policije, koja će utvrditi ima li elemenata kaznenog djela.

Rekao je i kako su sve policijske postaje dobile video snimku samog koncerta, kako bi mogle utvrditi identitet onih koji su isticali ustaško znakovlje.

Na pitanje novinara osjeća li se odgovornim i hoće li podnijeti ostavku, Rončević je odgovorio protupitanjem "Zašto ostavka?"

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika