13.06.2008. / 11:33

Autor: Petra Horvat

Bruxelles

Francusko predsjedništvo najavilo 'energične i intenzivne' pregovore s RH

Francuski veleposlanik pri EU Pierre Sellal danas je izjavio kako su uvjeti za brzi nastavak pregovora s Hrvatskom sada povoljni

Na današnjoj je raspravi u Bruxellesu francuska predstavila prioritete svog predsjedanja koje počinje 1. srpnja. Francuski veleposlanik pri EU Pierre Sellal najavio je kako je ambicija francuskog predsjedništva da energično i intenzivno nastavi pregovore s Hrvatskom, no kako je za sada teško reći kakav će rezultat biti na kraju godine. "Teško je reći kakav će rezultat biti na kraju godine, hoće li sva poglavlja biti otvorena, a bitan ili veći dio poglavlja zatvoren, ali to je moguće", izjavio je Sellal na raspravi.

Francuski je veleposlanik pri EU dodao i kako misli da su stečeni uvjeti za brzo napredovanje pregovora, te kako se može daleko stići. Sellal je naglasio kako u pregovorima sudjeluju dvije strane, zemlja kandidatkinja s jedne i zemlje članice EU-a s druge strane, te kako se žele suzdržati od prognoze kakva će situacija s pregovorima biti na kraju godine.

Kao četiri prioriteta na koje će Francuska staviti naglasak u drugoj polovici ove godine Sellal je predstavio europsku politiku prema imigraciji, klimatske promjene, europska obmana i poljoprivreda.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika