13.06.2008. / 15:46

Autor: Tanja Molvarec

Tužba

Glavaš tuži Boljkovca za klevetu

Boljkovac je na suđenju Antunu Gudelju osumnjičenom za ubojstvo Kira, izjavio da mu je Kir osobno rekao da mu prijete Vladimir Šeks i Glavaš

Branimir Glavaš kojem se sudi za zločine počinjene u Osijeku 1991. podnio je privatnu tužbu protiv bivšeg ministra unutarnjih poslova Josipa Boljkovca koji tvrdi da je Glavaš prijetio osječkom načelniku policije Josipu Reihlu Kiru ubijenom 1991.

Boljkovac je na suđenju Antunu Gudelju osumnjičenom za ubojstvo Kira, izjavio da mu je Kir osobno rekao da mu prijete Vladimir Šeks i Glavaš, prenosi HINA. Branimir Glavaš u tužbi navodi Boljkovčev iskaz u kojem ovaj tvrdi da mu se Kir obaratio kao ministru unutarnjih poslova te da mu je tada rekao da mu u Osijeku "prijeti likvidacija". "Na moj upit tko mu prijeti, spomenuo je Vladimira Šeksa i Branimira Glavaša, rekao je Boljkovac.

Boljkovac je izjavio kako je siguran da je Kir ubijen jer je bio za mirno rješenje krize, a ne za ratnu opciju.

Glavaš pak tvrdi da je taj iskaz neistinit te da je Boljkovac iznošenjem ovih laži naštetio njegovu ugledu i časti jer je njega osobno i stranku kojoj je tada pripadao etiketirao kao organizatore teškog ubojstva. Glavaš traži da se Boljkovca za "kazneno dijelo klevete" kazni za iznos od tristo prosječnih dnevnih dohodaka u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika