13.06.2008. / 18:16

Autor: Tanja Molvarec

Nakon 37 godina zatvora

Mansonova sljedbenica uskoro na slobodi?

Susan Atkins bila je sljedbenica ubojice Charlesa Mansona a osuđena je prvotno na smrt radi ubojstva glumice Sharon Tate, supruge redatelja Romana Polanskog

Nakon što je 37 godina provela u zatvoru, 59-godišnja sljedbenica zloglasnog ubojice Charlesa Mansona Susan Atkins mogla bi uskoro biti puštena na slobodu. Atkins je 1971. godine osuđena na smrt radi sudjelovanja u ubojstvu glumice Sharon Tate i njezinih prijatelja. Sharon Tate je izbodena noževima i to u devetom mjesecu trudnoće. Iako je prvotno bila osuđena na smrtnu kaznu, zahvaljujući odluci kalifornijskog Vrhovnog suda, Susan Atkins je osuđena na doživotni zatvor.

Na samom suđenju, Atkins nije pokazala nimalo kajanja za počinjene zločine. Ipak, 1974. godine se preobratila na kršćanstvo pa je pokušala ishoditi uvjetno puštanje ali bez uspjeha jer su se tome oštro protivile obitelji žrtava.

Atkins bi ipak mogla dobiti šansu da ostatak života provede na slobodi ali samo, ironično, zahvaljujući činjenici da je smrtno bolesna. Boluje od tumora na mozgu i liječnici joj prognoziraju još šest mjeseci života, piše Los Angeles Times. Zahtjev za puštanje bi trebao odobriti kalifornijski Odbor za uvjetno puštanje.

Vincent Bugliosi, bivši državni odvjetnik koji je vodio optužbu u procesu protiv Mansona i "obitelji", uvjeren je kako je Atkins zaslužila smrtnu kaznu, ali se ne protivi njenom puštanju "jer u njenom trenutnom stanju ne može nikome nanijeti zlo".

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika