14.06.2008. / 12:48

Autor: Hrvoje Šimičević

Nakon pobjede nad Talijanima

Na ulicama Berna slavilo 110 tisuća Nizozemaca

Iako je riječ o impresivnoj brojci, predstavnici snaga sigurnosti iznimno su zadovoljni proteklom večeri. Ukupno je bilo 100-tinjak uhićenja, ali uglavnom zbog manjih prekršaja

Nakon velike pobjede Nizozemaca nad Francuzima, oko 110 tisuća Nizozemskih navijača satima je slavilo trijumf svoje reprezentacije na ulicama Berna. Kako se i očekivalo, pobjeda 4:1 nad Francuskom i plasman Nizozemske u sljedeći krug Eura, očekivano je na ulice izmamilo tisuće navijača. Iako je riječ o impresivnoj brojci, predstavnici snaga sigurnosti iznimno su zadovoljni proteklom večeri.

"Kada uzmete u obzir da je broj stanovnika grada gotovo udvostručen, ovo je bila nevjerojatno mirna noć. Ukupno smo imali 100-tinjak uhićenja, ali uglavnom zbog manjih prekršaja", kazao je glasnogovornik policije u Bernu Markus Schneider, prenijela je Hina.

S druge strane, švicarska granična policija je na granici s Francuskom zaustavila šest njemačkih huligana, te ih predala njemačkoj policiji. Kod njih su pronađeni noževi, bokseri, nekoliko štitnika za zube, a svi imaju dosjee u njemačkoj bazi podataka za huligane.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika