14.06.2008. / 15:32

Autor: Hrvoje Šimičević

Split

Mate Peroš novi predsjednik Hajduka

Pred novoizabranim čelnicima je kompleksni proces privatizacije Hajduka, koji ima dugove od 139 milijuna kuna, kao i stvaranje momčadi za nadolazeće sezone

Bivši odvjetnik Hajduka Mate Peroš novi je predsjednik tog nogometnog kluba, nakon što je to skupština nakon 15 minuta rasprave potvrdila jednoglasnom odlukom. Osim Peroša, koji je bio jedini kandidat za tu poziciju, izabran je i novi Upravni odbor: splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, splitski gradonačelnik Ivan Kuret, Marko Ivkošić s Pravnog fakulteta u Splitu, Luka Miletić iz Dalekovoda, Jerko Milin iz Tankerske plovidbe te Ivo Pavličević iz Privredne banke.

Pred novoizabranim čelnicima je kompleksni proces privatizacije Hajduka, koji ima dugove od 139 milijuna kuna, kao i stvaranje momčadi za nadolazeće sezone. "Ja se zauzimam za proces preoblikovanja kluba putem Zakona o športu, što se i događa", kazao je Peroš. Ovim je činom konačno došlo do pokretanja stvari sa statusa quo i početka rješavanja krize koja je trajala od rujna prošle godine.

Podsjetimo, tada je ostavku podnio Branko Grgić, a upravljanje kluba je preuzelo predsjedništvo Skupštine Ante Nosić, Mirko Klarić i Vinko Bajrović. U siječnju je za predsjednika kluba izabran Željko Jerkov, koji je nakon samo 43 dana podnio ostavku i ponovno je odgovornost preuzeo vrh Skupštine.

Vezane vijesti

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a u splitskome Gradskom vijeću na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinare optužili gradsku vlast i sadašnju upravu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika