16.06.2008. / 08:35

Autor: Tanja Molvarec

Predsjednik RH

Mesić želi Komadinu za svog nasljednika

Mesić je navodno bio impresioniran što je Komadina, unatoč protivljenju stranaka, dobio golemu potporu stranačkih kolega na izborima za potpredsjednika stranke

Predsjednik Stjepan Mesić odabrao je, prema neslužbenim informacijama, Zlatka Komadinu za svog nasljednika, piše Jutarnji list. "Predsjednik jako cijeni Komadinu, upoznali su se isključivo preko posla, kao predsjednik i župan, i razvili su izvrstan partnerski odnos. Kad god Komadina pokreće neku inicijativu ili pozove predsjednika u posjet Županiji, Mesić se trudi odazvati i pružiti mu potporu", rekao je za Jutarnji list dugogodišnji Mesićev suradnik.

Iz bliskih Mesićevih krugova se doznaje da je predsjednik u posljednje vrijeme često spominjao Komadinu u razgovoru o svom nasljedniku. Mesić je navodno bio impresioniran što je Komadina, unatoč protivljenju stranaka, dobio golemu potporu stranačkih kolega na izborima za potpredsjednika stranke.

Predsjednik Mesić, kojemu mandat istječe za manje od godinu i pol, više je puta naglasio da se ne namjerava povući iz političkog života već da će se uključiti i u proces izbora svog nasljednika. Nedavno je naveo da bi budući predsjednik trebao biti osoba koja je "europskog opredjeljenja, sposobna da bude korektiv između tri vlasti".

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina svoju je županiju među prvima uveo u Jadransku euroregiju. S Mesićem dijeli stavove o potrebi snažne financijske decentralizacije države. Od 1997. do 2001. godine je bio i saborski zastupnik. Iako je na razini države ostao malo poznat, Komadina ima veliki utjecaj u SDP-u Rijeke i Primorja. Kada je čuo da za Mesićevu potporu Komadina je komentirao da mu to "imponira" no i da je prerano za takve složene i ozbiljne odluke.

Vezane vijesti

Komadina: Konvencija pokazala visok demokratski standard SDP-a

Komadina: Konvencija pokazala visok demokratski standard SDP-a

Potpredsjednik SDP-a Hrvatske Zlatko Komadina na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci ocijenio da je organizacijom i provedbom subotnje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika