16.06.2008. / 08:48

Autor: Marko Biočina

Euro 2008

Milorad Dodik navija za Hrvatsku

Dodik je u intervjuu rekao kako na Europskom prvenstvu navija za Hrvatsku jer se Srbija nije kvalificirala, a otprije je poznata njegova izjava kako za reprezentaciju BiH navija jedino u utakmicama protiv Turske.

Iako mnogi u Hrvatskoj u to neće povjerovati, premijer Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi kako na Europskom nogometnom prvenstvu navija za Hrvatsku.

Dodik, koji je posljednjih tjedana vodio tešku polemiku preko medija s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, u intervjuu za Večernji list izjavio je kako je imao i ulaznice za utakmicu Austrije i Hrvatske, ali da nije otišao jer je tamo bio Mesić.

"Vjerovali ili ne, navijao sam za Hrvatsku, budući da tamo ne igra Srbija. Ne želim nikoga uvjeravati. Ali, to je problem Hrvatske, napose njezina vrha, koji ne uvažava činjenice u BiH. No, ipak želim reći da Hrvatska igra odličan nogomet. Drago mi je što su pobijedili. Prvo sam bio impresioniran pobjedom na Wembleyu protiv Engleske. Svi mi mali narodi, a u suštini hrvatski i srpski su mali u odnosu na europske nacije, volimo kada pobijedimo upravo te velike. Imao sam, zajedno s mojim ministrima, ulaznice za susret Hrvatske s Austrijom u Beču. No, zbog poznate polemike s Mesićem smatrao sam da je neprimjereno da se tamo pojavljujem. Inače, da nije bilo toga, zasigurno bih bio u Beču i navijao za Hrvatsku. Utakmica protiv Njemačke opet je bila impresivna po igri, ali i rezultatu. Žao mi je što nije bilo više golova, jer bilo je odličnih prigoda. Njemačka, koja melje suparnike, nije bila u stanju niti jednoga trenutka kontrolirati susret i u načelu bili su nemoćni. Hrvatska je bila superiorna u svakom smislu. Iskreno, volio bih da igraju u finalu i pobijede", rekao je Dodik.

Inače, Milorad Dodik  i otprije je poznat po  izjavama vezanim za nogomet. Tako je svojedobno izjavio kako za nogometnu reprezentaciju BiH navija jedino kad ona igra protiv Turske. S obzirom da će Hrvatska u četvrtfinalu igrati baš protiv Turske, naši će nogometaši u Miloradu Dodiku dobiti još jednog srčanog navijača.

Uz to, Dodik je još jednom iskoristio priliku da javnosti objasni što je rekao u svom govoru u zagrebačkoj dvorani Lisinski. 

"Hrvatski mediji krajnje su neobjektivno i propagandno izvijestili o svemu. Ni slova nisu prenijeli što sam u stvari rekao. Govorio sam o tome kako treba doći do normalizacije. Ja sam čovjek koji nije sudjelovao u ratu na način kako su mnogi sudjelovali, pa čak i u Hrvatskoj, a sada su tamo važni ljudi. Moja glavna poruka u Lisinskom bila je Srbima koji žive u Hrvatskoj da je prihvate kao svoju državu i da se pritom bore za svoja prava. Rekao sam da RS može pomoći, ali u skladu sa zakonima i Ustavom RH", objašnjava Dodik.

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika