16.06.2008. / 09:36

Autor: Marko Biočina

Kandidat za gradonačelnika

Čačić: Bandić tragično vodi Zagreb

Radimir Čačić potvrdio je kako razmišlja o gradonačelničkoj kandidaturi u Zagrebu, jer ljudi žele alternativu Bandiću, a HDZ im to ne pruža

Nakon što je zahvaljujući dogovoru HDZ-a i HSLS-a u Skupštini Varaždinske županije napravljen politički puč koji će rezultirati i smjenom župana Radimira Čačića, čini se kako će čelni čovjek HNS-a krenuti u borbu za vlast u Zagrenu. Iako je već nekoliko puta najavljivao kako bi se mogao kandidirati za gradonačelnika Zagreba, gubitak vlasti u Varaždinskoj županiji očito su natjerale Radimira Čačića da intenzivira aktivnosti oko svoje kandidature u Zagrebu.

Tako je u razgovoru objavljenom u Jutarnjem listu, Čačić vrlo kritično govorio o aktualnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Čačić je Bandića proglasio neradnikom koji Zagreb vodi tragično loše: "Grad se ne vodi loše, nego tragično. Potencijali koje Zagreb ima nisu ni dotaknuti. Mnogo se priča, a sve što je učinjeno, napravljeno je jednostavnim pritiskom poduzetništva i kapitala. To što se kaže “gradonačelnik je ovakav ili onakav, ali on ipak dela”, ja vas pitam ma što on to dela? Vidim da je napravio stanove u Sesvetama koje smo mi ranije pripremili. S druge stane, Holding je doista impresivan rezultat - kako uništiti grad".

Čačić smatra kako je njegov rad u Varaždinu dovoljno velika referenca za to da bi bio uspješan zagrebački gradonačelnik. Također, smatra kako bi mogao biti uspješan jer građani žele alternativu Bandiću, a HDZ im to ne nudi: "Ma gledajte, ja sam rođeni Zagrepčanin uprkos tome što i Varaždin osjećam kao svoj grad i županiju i pogađa me sve ovo što se događa u Zagrebu. U Zagrebu objektivno nemate nikakvu opciju. Kandidat je samo Bandić. Naravno da HDZ može ponuditi protukandidata, ali ne žele. Kad bi htjeli, ne bi ponudili Jasena Mesića. Odite na cestu i pitajte je li itko čuo za Jasena Mesića i hoće li glasati za njega pa ćete dobiti rezultat. HNS u Zagrebu ima 9-10 posto. Imat ćemo mnogo više ako građani prepoznaju da smo alternativa Bandiću, za razliku od HDZ-a. Oni bi, da se zaista žele boriti, dali pravog protukandidata Bandiću poput Primorca, Marine Dropulić ili Vidoševića. Za njih je netko čuo. Ali Sanader ne želi mijenjati status quo, ima gradonačelnika SDP-a koji je neka vrsta unutrašnjeg balansa u samom SDP-u. Premijer ne želi ni neku novu jaku ličnost iz HDZ-a jer bi mu taj bio konkurencija".

Na kraju je Čačić potvrdio kako će, ako rezultati u anketama budu pozitivni, u listopadu početi s predizbornom kampanjom u Zagrebu.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika