16.06.2008. / 10:41

Autor: Tanja Molvarec

Na vrhu zgrade BBC-ija

Izgrađen spomenik posvećen poginulim novinarima

BBC je nadavno izgubio dvojicu vrijednih suradnika, novinara Samad Rohanija i Nateh Dahir Faraha

Glavni tajnik Ban Ki-moon svečano će otkriti večeras spomenik posvećen novinarima koji su život izgubili na dužnosti. Spomenik, visok deset metara a napravljen od stakla i čelika, svaku će večer u 22 sata prema nebu usmjeravati snop svjetla a posvećen je svim poginulim novinarima ali i prevoditeljima i vozačima koji su radili s njima.

Skulptura "Breathing" djelo je španjolskog umjetnika Jaume Plense a bit će postavljena na vrhu zgrade BBC-a. "Nikad ne smijemo zaboraviti ni podcijeniti rizik s kojim se suočavaju novinari koji izvještavaju iz opasnih područja. Nadamo se da će ovaj snažni spomenik služiti kao podsjetnik na mnoge žrtve dane za slobodu govora i novinarstva", izjavio je ravnatelj BBC-a Mark Thompson.

Nedavno je na području Afganistana ubijen Samad Rohani koji je radio kao dopisnik za BBC i Nateh Dahir Farah koji je poginuo u Somaliji a također je radio za BBC.

Vezane vijesti

Žao mi je što sam negirao srpske logore

Žao mi je što sam negirao srpske logore

Poznati novinar i urednik vanjsko-političke rubrike BBC-a, John Simpson, priznao je kako mu je 'žao' što je svjedočio protiv novinara Eda Vulliamyja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika