Objavljeno u Nacionalu br. 657, 2008-06-16

Autor: Ante Mihić

Trend

Koleos - prvi Renaultov SUV u borbi za prestiž na automobilskom tržištu

U Maroku u gradu Fezu Renault je prije 15-ak dana održao međunarodnu prezentaciju Koleosa, svog prvog SUV vozila. Iako su tijekom prezentacije Renaultovi stručnjaci o Koleosu govorili kao o crossoveru, ne možemo se oteti dojmu da su ovim automobilom zapravo dobili SUV koji bi trebao odgovoriti sve većim zahtjevima nemilosrdnog automobilskog tržišta.

Možda je upravo zato izabran Fez, koji se pokazao kao odličan izbor za testiranje Koleosa, jer različiti tipovi prometnica i mogućnost off road vožnje u samoj blizini grada dali su nam u vrlo kratkom roku potpuni uvid u sve mogućnosti automobila. Koleos se pokazao kao vrlo zahvalan i pouzdan automobil, osobito na nepristupačnim terenima. Vrlo dobro podvozje i pogon koji je preuzet od Nissanova X-traila dobitna su kombinacija za Koleos, koji se, po našem mišljenju, mnogo bolje snalazio na pješčanim i makadamskim cestama nego na gradskim prometnicama.

Upravljač je bio relativno precizan, a unutrašnjost je prilično luksuzna i gotovo identična unutrašnjosti nove Lagune. Svi potencijalni kupci novog Koleosa imat će mogućnost izbora između tri motora. Najsnažniji motor je 175 KS snažni 2.0 dCi koji se isporučuje isključivo s 4 x 4 pogonom te 6-brzinskim ručnim mjenjačem, dok će oni koji manje mare za brzinu i snagu moći izabrati model s dizelskim agregatom od 150 KS koji će biti dostupan i u modelima s prednjim pogonom i automatskim mjenjačem. Treći motor koji će moći izabrati kupci je 2,5-litreni benzinski agregat od 170 KS. Početna cijena Koleosa trebala bi biti nešto više od 200.000 kuna, što je relativno povoljan iznos za automobil koji će jednako dobro odgovoriti na sve zahtjeve svoga vozača.

Vezane vijesti

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Vino "de Gotho Aureus Chardonnay 2008" proizvođača Kutjevo d.d. osvojilo je zlatnu medalju na nedavno održanom 17. po redu svjetskom natjecanju vina… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika