16.06.2008. / 14:26

Autor: Petra Horvat

Hrvatska

Uređuje se Turistički centar u Lepoglavi

Radovi na Centru vrijede 981 tisuću eura, a projekt sa 727 tisuća eura sufinancira fond Europske unije PHARE 2005, dok ostatak financira Lepoglava

Danas je započelo uređenje i obnova Turističko-kulturno-informativnog centra u Lepoglavi u kojem će biti smještena gradska knjižnica i čitaonica te turistički ured. Većinski dio projekta uređenja centra financira fond Europske unije PHARE 2005., kojem je projekt prijavljen prije tri godine. Slične je projekte prijavilo ukupno 137 jedinica lokalne uprave i samouprave, a uz Lepoglavu, samo ih je sedam dobilo novac iz fonda. "Projekt je namijenjen poboljšanju konkurentnosti lepoglavskog kraja u skladu sa Strategijom razvoja turizma i Regionalnim operativnim planom Varaždinske županije", istaknuo je voditelj projekta Hrvoje Kovač. Radove su otvorili varaždinski dožupan Predrag Štromar i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.
Predviđeno je kako će svi radovi biti dovršeni do 29. studenog, dok će uređenje knjižnice i čitaonice biti gotovo do 30. kolovoza.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika