16.06.2008. / 15:00

Autor: Katarina Zorić

ZAGRB

Policija traga za napadačima na maturanta Luku Ritza koji je preminuo

Glasnogovornica je istaknula da je prva kvalifikacija toga kažnjivog djela bila teška tjelesna ozljeda, ali to će,kaže, sigurno biti prekvalificirano

Zagrebačka policija intenzivno traga za napadačima koji su prije deset dana zvjerski pretukli maturanta Luku Ritza koji je prije tri dana umro u KBC-u "Rebro" od izljeva krvi u mozak.

Policija je zaprimila kaznenu prijavu, a neki obavijesni razgovori s prijateljima pokojnog Luke već su obavljeni, rekla je glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave Aleksandra Ljuba. Pozvala je sve građane da jave policiji ako išta znaju o tom događaju.

Glasnogovornica je istaknula da je prva kvalifikacija toga kažnjivog djela bila teška tjelesna ozljeda, ali to će,kaže, sigurno biti prekvalificirano.

Maturant Grafičke škole u Zagrebu Luka Ritz preminuo je prije tri dana nakon što su ga dvojica divljaka pretukla u večernjim satima na autobusnoj postaji na Mostu slobode kad se sa školskim kolegom vraćao kući u Dugave. Napadači su se najprije bili udaljili, ali su se ubrzo vratili, napali ih i pretukli. Ritzov kolega nije ozlijeđen, izvijestila je policija.

Vezane vijesti

'Luka Ritz je simbol borbe protiv nasilja'

'Luka Ritz je simbol borbe protiv nasilja'

Učenice osnovne i srednje škole Ivona Farkaš i Klara Đurkin dobitnice su ovogodišnje nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika