16.06.2008. / 15:18

Autor: Nina Tomljanović

Stručnjaci upozoravaju

Europi prijete nove bolesti

Zdravstveni stručnjaci, njih 23, sudjelovalo je na dvodnevnom sastanku Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC)

Europski stručnjaci za zdravlje ljudi upozoravaju da bi se Europa mogla suočiti sa sve većom pojavom bolesti koje prenose insekti i glodavci s obzirom da na europskom kontinentu vrijeme postaje sve toplije."Te bolesti usko su povezane s klimatskim promjenama. Moramo se pozabaviti tim opasnostima", rekao je Renaud Lancelot iz francuskog poljoprivrednog istraživačkog centra za međunarodni razvoj (CIRAD).

Zdravstveni stručnjaci, njih 23, sudjelovalo je na dvodnevnom sastanku Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC). Sastanak je sazvan zbog rasprave o povećanom riziku od tzv. Vektorima prenosivih bolesti, točnije onih koje prenose krpelji, glodavci, komarci i pješčane mušice. "Suočit ćemo se s raširenijom pojavom bolesti kao što je krpeljni meningoencefalitis ili čak chikungunya groznica, na mjestima gdje ih dosad nije bilo", rekla je čelnica ECDC-a Zsuzsanna Jakab.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika