16.06.2008. / 17:28

Autor: Katarina Zorić

ODVJETNIK ANE MAGAŠ

U srijedu nova presuda Marinoviću

Marinović je nekoliko mjeseci bio nedostupan svojoj krovnoj organizaciji, koja mu poziv za raspravu nije uspjela uručiti niti na jednoj od njegovih poznatih adresa

Disciplinski sud Hrvatske odvjetničke komore u srijedu će objaviti presudu zadarskom odvjetniku Marku Marinoviću, protiv kojega se vodi ponovljeni postupak zbog odavanja službene tajne u slučaju Ane Magaš. U prvom postupku Marinović je zbog otkrivanja pojedinosti o slučaju svoje klijentice kažnjen s devet godina zabrane bavljenja odvjetništvom.

No, iako je Disciplinski sud utvrdio da je na taj način počinio teške povrede dužnosti i naštetio ugledu odvjetništva te izrekao najoštriju kaznu u svojoj povijesti, Viši disciplinski sud uvažio je Marinovićevu žalbu i slučaj zbog proceduralne pogreške vratio na početak.Disciplinski sud danas je dovršio dokazni postupak i zaključio je raspravu, a, kako se doznaje u HOK-u, izricanje presude najavljeno je za srijedu u 14 sati.

Marinović je nekoliko mjeseci bio nedostupan svojoj krovnoj organizaciji, koja mu poziv za raspravu nije uspjela uručiti niti na jednoj od njegovih poznatih adresa. Tako su zbog njegovih nedolazaka propala dva ročišta zakazana za ožujak i travanj.

Vezane vijesti

Josipović: Trebam savjesno odraditi mandat da bi i o meni snimali

Josipović: Trebam savjesno odraditi mandat da bi i o meni snimali dokumentarac

U Zagrebu je počeo šesti po redu međunarodni festival dokumentarnog filma 'ZagrebDox'. Festival je otvorio slovački film 'Osadne' Marka Škopa, trajat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika