17.06.2008. / 10:18

Autor: Hrvoje Šimičević

832,7 milijuna kuna

Smjena Čačića zbog velikih zaduženja

Prijedlog razrješenja obuhvaća i dio u kojem potpisani vijećnici, redom iz HDZ-a, HSLS-a, HSS-a i HNS-a uz predsjednika Skupštine Mladena Greguraša iz HSP-a; ističu kako je utrošeno znatan dio županijskih sredstava u Čačićevoj kampanji, kao i za promociju stranke HNS

U prijedlogu razrješenja dosadašnjeg župana Varaždinske županije Radimira Čačića, kao razlog njegove smjene, vijećnici napominju kršenje zakona, a posebno nedovoljno transparentno definiran program javno-privatnog partnerstva.

Skupština Varaždinske županije održati će se u petak, a prijedlog o izglasavanju nepovjerenja, potpisan od strane petnaest vijećnika, na teret Čačiću i Poglavarstvu stavlja da su stvorili obveze od 832,7 milijuna kuna na rok od 20 do 30 godina.

Time su, stoji u obrazloženju, za 18 posto više zadužili županiju nago što je to propisano u Smjernicama za primjenu ugovora u JPP-u, i to s višestruko većim cijenama od tržišnih, uz tajne uvjete, piše Jutarnji list.

Prijedlog razrješenja obuhvaća i dio u kojem potpisani vijećnici, redom iz HDZ-a, HSLS-a, HSS-a i HNS-a uz predsjednika Skupštine Mladena Greguraša iz HSP-a; ističu kako je utrošeno znatan dio županijskih sredstava u Čačićevoj kampanji, kao i za promociju stranke HNS. Tko bi mogao zamjeniti Čačića, za sad nije u potpunosti poznato, no nagađa se kako bi to mogao biti HSS-ovac Zvonimir Sabati.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika