17.06.2008. / 10:43

Autor: Petra Horvat

Tokio

Pogubljen serijski ubojica kanibal

Japan i Sjedinjene Države jedine su razvijene zemlje koje još izvršavaju smrtne kazne

Japanac Tsutomu Miyazaki, osuđen krajem 1980.-ih na smrt zbog ubojstva četiriju djevojčica, u zoru je pogubljen vješanjem.
Serijski ubojica uhićen je u srpnju 1989. dok je pokušao fotografirati jednu golu djevojčicu. Tokom ispitivanja priznao je ubojstva četiriju Japanski između 4 i 7 godina starosti, kao i da je nakon ubojstva pio krv svojim žrtvama. Tijela žrtava je stravično unakazio, pio njihovu krv te spavao pokraj tijela. Obitelji jedne žrtve poslao je ostatak njezina tijela. Miyazaki je japanskim medijima uputio pisma u kojima preuzima odgovornost za ubojstva.

Kanibal je na prvostupanjskom i prizivnom sudu osuđen na smrt, a odluku je potvrdio Vrhovni sud u siječnju 2006. godine. Tijekom suđenja, Miyazaki se branio da je mentalno poremećen te da stoga ne može odgovarati za svoje postupke. Komisija koja je bila zadužena za utvrđivanje mentalnih sposobnosti osuđenika utvrdila je kako Miyazaki ima poremećaj karaktera, no takva ga dijagnoza ne oslobađa od odgovornosti. Sudac Tokiyasu Fujita presudio je kako je Miyazaki ubio žrtve da bi zadovoljio svoju seksualnu želju i apetit za ljudskim tijelom, te kako se radi o osobito okrutnom činu koji ne zaslužuje pomilovanje.
Miyazakijevo vješanje je 21. pogubljenje u Japanu od 2006. godine.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika