17.06.2008. / 12:10

Autor: Nina Tomljanović

Županijski sud u Zagrebu

Novinari Glasa Slavonije svjedočili na suđenju Glavašu

Tužiteljstvo je ispitivanje dvojice novinara zatražilo želeći dokazati da je Glavaš od početka bio zapovjednik, odnosno glavna vojna figura u gradu, ali i najviši politički dužnosnik

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zločin nad osječkim Srbima. Na suđenju su svjedočila dvojica novinara Glasa Slavonije Dario Topić i Davor Špišić, koji su 1992. godine objavili razgovor s Glavašem pod naslovom "Crno-bijeli svijet".

Riječ je o intervjuu u kojem Branimir Glavaš govori o načinima na koji su se snalazili u obrani grada, nabavi oružja i slično, a intervju je u cijelosti pročitan ja jučerašnjoj raspravi.

Oba svjedoka, Topić i Špišić izjavili su da su takav intervju napravili jer je Glavaš bio iznimno značajna i zanimljiva osoba svog vremena te tvrdeda se u intervjuu ne dokazuje ništa, jer kako su rekli, fraze koje su korištene, a iz kojih je tužiteljstvo izvlači svoje zaključke, bile tek dio ratne propagande, jer se Glas Slavonije čitao i na drugoj strani.

Tužiteljstvo je ispitivanje dvojice novinara zatražilo želeći dokazati da je Glavaš od početka bio zapovjednik, odnosno glavna vojna figura u gradu, ali i najviši politički dužnosnik.

Sam Glavaš od početka suđenja tvrdi da su istaknute funkcije u Osijeku imali i mnogi drugi političari i vojnici, a posebno Vladimir Šeks koji je osnovao i vodio Krizni štab za Slavoniju i Baranju. Tvrdi kako je Krizni štab, koji je vodio Šeks, do njegova ukidanja krajem 1991. godine bio bog i batina bez čijeg se znanja ništa nije moglo dogoditi.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika