17.06.2008. / 12:43

Autor: Nina Tomljanović

Županijski sud u Puli

Odgođeno suđenje Nevenki Mesić

Suđenje je odgođeno jer Nevenka Mesić, koju optužnica tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, sukladno zakonu, sudski poziv nije primila osam dana prije početka glavne sudske rasprave

Na Županijskom sudu u Puli, predsjednik sudskog vijeća Damir Krpan je odgodio za danas zakazan početak suđenja bivšoj predsjednici Upravnog vijeća Doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja "Rovinjsko sunce", Nevenki Mesić, te je suđenje odgodio za 22. srpnja.

Suđenje je odgođeno jer Nevenka Mesić, koju optužnica tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, sukladno zakonu, sudski poziv nije primila osam dana prije početka glavne sudske rasprave.

Bivša predsjednica Upravnog vijeća Doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja u sudnicu se pojavila s odvjetnicom Doris Koštom kako joj se ne bi pripisalo da izbjegava suđenje, no pozvala se na pravo odgode glavne sudske rasprave jer nije primila poziv, budući da se nalazi na bolničkom liječenju.

Odvjetnica Košta je sucu Krpanu o tome priložila liječničku potvrdu, a sudac je njezine zahtjeve uvažio te bi se glavna sudska rasprava trebala održati od 22. do 25. srpnja po okončenju liječenja Nevenke Mesić.

Štićenice "Rovinjskog sunca" su putem medija, početkom 2007. godine, Nevenku Mesić optužile za zlostavljanje, zakidanje u hrani i higijenskim potreptšinama, katastrofalne higijensko-sanitarne uvjete. Nakon toga je krim- policija, porezna inspekcija i inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi utvrdila niz nepravilnosti u radu te ustanove, poput korištenja novca namjenjenog štićenicima za privatne potrebe Nevenk Mesić.

Ona je uhićena početkom srpnja prošle godine u Zagrebu. U pulskom zatvoru bila je mjesec dana te je puštena da se brani sa slobode. Premda se po prvoj verziji optužnice, teretila za zlouporabu položaja i ovlasti za razdoblje od 2003. do 2006. te pribavljanje protupravne imovinske koristi od 525 tisuća kuna, na kraju se optužuje za zlouporabu položaja i ovlasti i prisvajanje 65 tisuća kuna.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika