17.06.2008. / 13:41

Autor: Petra Horvat

Sindikat metalaca Hrvatske:

'Ne odustajemo od postavljenih uvjeta'

Sindikati zahtjevaju da 25 plus jedna dionica svakog brodogradilišta ostane u državnom vlasništvu, da se zadrže sva radna mjesta, te da sindikat sudjeluje u odabiru partnera

Sindikat metalaca Hrvatske (SMH) danas je u Puli izjavio kako prihvaća Vladinu odluku o preustroju i privatizaciji brodogradilišta, no uz uvjete od kojih neće odustati.

Predsjednik SMH Ivo Marjanović naglasio je kako sindikati zahtijevaju da 25 posto plus jedna dionica svakog brodogradilišta ostane u državnom vlasništvu. Marjanović smatra kako bi se nakon preustroja te dionice trebale ponuditi radnicima po povoljnim uvjetima.

Sljedeći uvjet je da se zadrže sva radna mjesta te da se prenamjena dijela prostora provede u suradnji sindikata i vlasnika.

Marjanović je istaknuo kako sindikat mora biti uključen u izradu ponude i natječaja, te kako od Vlade zahtijevaju da se u privatizaciji prihvati partner koji će ispoštovati socijalni sporazum čije će odredbe biti sastavni dio kupoprodajnog ugovora.

O slučaju brodogradilišta "Uljanik" Marijanović je napomenuo kako je važno da to brodogradilište ostane u rukama države ili hrvatskog kapitala pod državnim nadzorom. Sindikat metalaca Hrvatske broji 24 000 članova i punopravan je član dviju najvećih sindikalnih organizacija u svijetu.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika