17.06.2008. / 16:55

Autor: Tanja Molvarec

Županijski sud

Poništena uvjetna presuda Mamiću

Vijeće Županijskog suda na čelu sa Sonjom Primorac opisalo je razloge na osnovu kojih je psihijatar zaključio da Mamić mora na liječenje, kao nejasne i proturječne

Uvjetnu presudu izrečenu potpredsjedniku Dinama Zdravku Mamiću poništio je Županijski sud, piše Večernji list. Mamić je naime bio uvjetno osuđen na šest mjeseci uz rok kušnje od dvije godine i obavezno dvogodišnje psihijatrijsko liječenje zbog uništavanja službene isprave i prijetnje Miljenku Mesiću, bivšem pročelniku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Vijeće Županijskog suda na čelu sa Sonjom Primorac opisalo je razloge na osnovu kojih je psihijatar zaključio da Mamić mora na liječenje, kao nejasne i proturječne. Vještak je u mišljenju naveo potrebu da Mamić prođe izvjesni psihoterapeutski tretman radi bolje samokontrole, ali nije smatrao neophodnim da ga na to sud obaveže. Svoj je stav promijenio nakon što je Mamić na Općinskom kaznenom sudu dvaput izbačen iz sudnice zbog vikanja te da je privatnu prijavu protiv njega pokrenula novinarka 24 sata Romana Eibl kojoj je prijetio.

Županijski sud je zaključio da je vještak i prije rasprave imao uvid u spis te da je na glavnoj raspravi znao da je Mamić bar jednom izbačen iz sudnice, na što upućuje njegova izjava po kojoj se “okrivljeni u sudnici ponekad ponašao neprikladno, impulzivno, netolerantno, upadao u riječ, pa i vrijeđao te je jednom bio čak i udaljen iz sudnice”. S obzirom da nije jasno što je utjecalo na odluku vještaka, slučaj je vraćen drugom sucu koji će odlučiti o Mamićevu liječenju.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika