18.06.2008. / 08:31

Autor: Tanja Molvarec

Kuba

Fidel Castro nakon pet mjeseci na kubanskoj televiziji

Snimka je emitirana bez tona ali se na njoj jasno vidi loše stanje Fidel Castra koji, vidno mršav, stoji u vrtu sa venezuelanskim predsjendikom Chavezom, svojim bratom Raulom i osobnim tajnikom Carlosom Valenciagom

Nakon pet mjeseci skrivanja od očiju javnosti, bivši kubanski vođa Fidel Castro pojavio se sinoć na kubanskoj televiziji. Kratka snimka pokazala je Castra tijekom njegova sastanka s predsjednikom Venezuele Hugom Chavezom.

Snimka je emitirana bez tona ali se na njoj jasno vidi loše stanje Fidel Castra koji, vidno mršav, stoji u vrtu sa Chavezom, svojim bratom Raulom i osobnim tajnikom Carlosom Valenciagom. iako mu je u posjet stigao predsjednik, Castro je snjim razgovarao odjeven u sportsku trenirku.

Posljednju snimku Fidela Castra za kojeg se u jednom trenutku smatralo da je umro, objavila je televizija 16. siječnja nakon njegova susreta s brazilskim predsjednikom Luizom Inaciom Lulom da Silvom. Javnost je bivšeg kubanskog vođu zadnji put vidjela vidjela 26. srpnja 2006. kada je najavio da zbog operacije crijeva privremeno predaje vlast svom bratu Raulu. No, privremeno se odužilo na trajno kada je Fidel u veljači objavio svoju odluku da se zauvijek povukao s vlasti.

Vezane vijesti

Papa "na raspolaganju" za susret s Fidelom

Papa "na raspolaganju" za susret s Fidelom

Papa Benedikt XVI. bit će na raspolaganju vođi kubanske revolucije Fidelu Castru ako se s njime želi sastati tijkom njegova posjeta Havani, rekao je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika