18.06.2008. / 08:47

Autor: Marko Biočina

Rastrošni predsjednik

Sarkozy želi kupiti Air Force One

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy poželio je da na svojim putovanjima uživa isti konfor kao i američki predsjednik George Bush i putuje u luksuznom državnom avionu.

Iako Sarkozy uistinu puno putuje, u prošloj godini prešao je više od 400 tisuća kilometara, u Francuskoj je ova njegova želja prouzročila negativne reakcije javnosti. Naime, francuski mediji sm atraju kako je licemjerno da najavljuje smanjenje javne potrošnje, a istovremeno je spreman izdvojiti oko 300 milijuna dolara za kupnju i uređenje predsjedničkog zrakoplova. Također, Sarkozy se u posljednje vrijeme trudio promijeniti imidž rastrošnog čovjeka sklonog luksuznim stvarima, koji o njemu postoji u dijelu javnosti.

Ipak, francuski predsjednik ne odustaje, svoju namjeru da nabavi i francuski Air Force 1 već je podijelio i sa svojom suprugom Carlom Bruni, a svoju želju pravda činjenicom da je do sada koristio stare avione, te da sa novim predsjedničkim avionom više neće biti prisiljen slijetati da bi se zrakoplov napunio gorivom. To mu se dogodilo prošle godine kad je putovao na službeni posjet Kini, a morao je sletjeti i u Sibiru radi tankanja goriva.



Vezane vijesti

Sarkozy odlazi iz "aktivne politike"

Sarkozy odlazi iz "aktivne politike"

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, kojega je na izborima 6. svibnja pobijedio socijalist Francois Hollande, otići će iz "aktivne politike"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika