18.06.2008. / 09:18

Autor: Tanja Molvarec

Predsjednički izbori

Obamu podupire više glasača od McCaina

Dok čak 54 posto simpatizera Demokratske stranke kaže da su "apsolutno oduševljeni" Obaminom kampanjom dok samo 17 posto simpatizera republikanaca to isto kaže za kampanju McCaina

Američki predsjednički izbori se bliže a ako je suditi prema anketama, Barack Obama ima veće šanse za pobjedu od svog protukandidata Johna McCaina. Prema anketi koje je proveo Washington Post i ABC News, 48 posto anketiranih bi glasalo za Obamu a 42 posto za McCaina.

Glasači koji podržavaju republikance manje su oduševljeni republikanskim kandidatom nego oni koji podržavaju demokratskog kandidata, pokazale su ankete.

Dok čak 54 posto simpatizera Demokratske stranke kaže da su "apsolutno oduševljeni" Obaminom kampanjom dok samo 17 posto simpatizera republikanaca to isto kaže za kampanju McCaina. McCain se trudi u javnosti ostaviti imidž iskusnog čovjeka koji je najsposobniji zaštititi zemlju i dobiti ratove u Iraku i Afganistanu. Često za Obamu govori da je "naivan" i da mu nedostaje iskustvo u vanjskoj politici.

Obama kritizira McCaina da njegov tim koristi taktike zastrašivanja. Obama najavljuje povlačenje američkih vojnika iz Iraka što već duže vrijeme izaziva nezadovoljstvo američkih građana. Sljedeći Obamin korak je i preusmjeravannje pažnje Washingtona s Afganistana i Al-Qaede.

Vezane vijesti

McCain: 'Kim Jong-il napokon u paklu'

McCain: 'Kim Jong-il napokon u paklu'

Senator iz savezne američke države Arizone, John McCain, tvrdi kako je 'svijet je postao bolje mjesto za život' nakon što je umro Kim Jong-il,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika