18.06.2008. / 12:28

Autor: Nina Tomljanović

Humanitarna akcija "Dome ljepši dome"

Novi namještaj za djecu iz Nazorove

Akcijom je prikupljeno ukupno 150.000 kuna, a opremanje toga doma dio je humanitarne akcije koju je Prva stambena štedionica, članica grupe Zagrebačke banke, pokrenula u travnju radi uređenja i opremanja i drugih dječjih domova u Hrvatskoj

Prva stambena štedionica održala je humanitarnu akciju pod sloganom "Dome ljepši dome" kojom će namještajem opremit sva tri kata, s ukupno 600 četvornih metara dječjeg doma Ivan Goran Kovačić u Nazorovoj ulici gdje je smješteno četrdesetero djece i mladih, uglavnom srednjoškolaca.

Akcijom je prikupljeno ukupno 150.000 kuna, a opremanje toga doma dio je humanitarne akcije koju je Prva stambena štedionica, članica grupe Zagrebačke banke, pokrenula u travnju radi uređenja i opremanja i drugih dječjih domova u Hrvatskoj. Govoreći o važnosti ove donacije, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb Jasna Ćurković Kelava zahvalila se te istaknula: "Izuzetno nam je drago što je i ove godine Prva stambena štedionica prepoznala potrebe djece i mladeži kojima je uskraćena ona temeljna potpora – obiteljska i odlučila se za ovu vrijednu donaciju. Obzirom da je postojeći namještaj u domu poprilično dotrajao, ovakva pomoć domu i djeci je više nego dobrodošla". Podsjetila je da je zgrada nedavno uređena novcem Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, a potpuno opremanje novim namještajem očekuje se u roku dva mjeseca.

U Hrvatskoj postoji 21 dom za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a prosječna starost tih domova je više od 50 godina. U njima je smješteno oko 1500 djece. Novom donacijom Prva stambena štedionica nastavlja prošlogodišnju akciju u kojoj je Dječjem domu u Zagrebu darovala prvi stan u trajno vlasništvo namijenjen stanovanju mladih koji nakon punoljetnosti izlaze iz dječjeg doma.

Vezane vijesti

Presedan težak 4 milijuna kuna

Presedan težak 4 milijuna kuna

Čak je 11 godina bilo potrebno da hrvaski sud donese pravomoćnu presudu u slučaju Alana Ivaniševića protiv Zagrebačke banke. On je tužbu podigao jer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika