18.06.2008. / 12:26

Autor: Tanja Molvarec

Nevrijeme u Podravini i Prigorju

Zbog uništenih usjeva još skuplja hrana

Iako država, Županija i Općina subvencioniraju troškove, mnogi poljoprivrednici svoje usjeve ni ovoga proljeća nisu osigurali

Nevrijeme koje je sinoć zahvatilo kalničko područje i Krapinsko-goransku županiju u samo 15 minuta uništilo je poljoprivredne kulture. Tuča i obilne kiše pogodile su i Podravinu i Prigorje te u nekoliko mjesta poništile usjeve, prenosi HRT. Načelnici najteže pogođenih općina od koprivničko-križevačkog župana zatražit će proglašenje elementarne nepogode.

U pola sata nevrijeme je potpuno uništilo usjeve u Delovima, u općini Novigrad Podravski. Šteta se prema neslužbenim informacijama procjenjuje na milijun kuna. Ratari se najviše brinu oko hrane koja će, iako je već skupa, zbog uništenih usjeva biti još skuplja.

Iako država, Županija i Općina subvencioniraju troškove, mnogi poljoprivrednici svoje usjeve ni ovoga proljeća nisu osigurali.

Vezane vijesti

Jak vjetar srušio konstrukciju "balona", poginuo 66-godišnji Vinkovčanin

Jak vjetar srušio konstrukciju "balona", poginuo 66-godišnji Vinkovčanin

U nesreći koja se dogodila večeras u Vinkovcima, kada je jak vjetar slomio i srušio konstrukciju tzv. balona na sportskom terenu, poginuo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika