18.06.2008. / 13:01

Autor: Nina Tomljanović

Zagreb

Mungosi opet prosvjeduju

Predstavnik Hrvatske udruge sindikata Tomislav Kiš je kazao kako im je predsjednik Fonda Vedran Duvnjak još 6. lipnja obećao detaljnu reviziju poslovanja tvrtke tijekom protekle dvije i pol godine, no oni još uvijek rezultate te revizije ne znaju

Prosvjed Mungosa se nastavlja. Ispred Hrvatskog fonda za privatizaciju, jučer i danas pirotehničari Mungosa održali su prosvjed tražeći isplatu plaće za svibanj, kao i svih zaostalih potraživanja iz 2007. godine, vraćanje tvrtke u okvir Državne agencije za razminiranje, te razrješenje sadašnje uprave i direktora Dubravka Milkovića.

Pirotehničari Mungosi optužuju Milkovića za nesavjesno poslovanje, financijske malverzacije i mobing u tvrtki.

Predstavnik Hrvatske udruge sindikata Tomislav Kiš je kazao kako im je predsjednik Fonda Vedran Duvnjak još 6. lipnja obećao detaljnu reviziju poslovanja tvrtke tijekom protekle dvije i pol godine, no oni još uvijek rezultate te revizije ne znaju.

"Nadzorni odbor Mungosa je zatražio od državne revizorice Šime Krasić, reviziju poslovanja Mungosa u prošloj i ovoj godini, no ni to nije učinjeno", kaže Kiš te dodaje kako razminiranje Hrvatske ne može biti predmet tržišne utakmice.

Osnovna brutto plaća Mungosa je oko 5.000 kuna, a tijekom proteklih 12 godina sedam je njihovih pirotehničara smrtno stradalo, dok su brojni teško ozlijeđeni.

Piritehničari Mungosa sutra će prosvjedovati ispred sjedišta Fonda hrvatskih branitelja, a u petak će zatražiti sastanak u sa predstavnicima Europske komisije.

Fotografije snimio: Josip Regović

Fotogalerija

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika